Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑκυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων λόγω απεργίας των πιλότων της Lufthansa
Αερομεταφορές

Ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων λόγω απεργίας των πιλότων της Lufthansa

Η απεργιακή κινητοποίηση αναμένεται να επηρεάσει έως και 130.000 επιβάτες.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ακύρωσε σήμερα τουλάχιστον 800 πτήσεις, καθώς οι πιλότοι προχώρησαν σε 24ωρη απεργία. Οι κόμβοι της στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου επλήγησαν περισσότερο, με σχεδόν όλες τις πτήσεις ακυρώμενες.

Η απεργιακή κινητοποίηση οργανώθηκε από το συνδικάτο VC, ύστερα από διακοπή διαπραγματεύσεις για τις αμοιβές, αναμένεται να επηρεάσει έως και 130.000 επιβάτες.

“Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την έκκληση του VC για απεργία”, δήλωσε ο επικεφαλής HR της Lufthansa Michael Niggemann. “Η διοίκηση έχει κάνει μια πολύ καλή και κοινωνικά ισορροπημένη προσφορά – παρά τα συνεχιζόμενα βάρη της κρίσης του COVID-19 και τις αβέβαιες προοπτικές στην παγκόσμια οικονομία. Αυτή η κλιμάκωση γίνεται σε βάρος πολλών χιλιάδων πελατών”.

Οι πτήσεις της Eurowings και της Eurowings Discover δεν έχουν επηρεαστεί και θα λειτουργήσουν κανονικά.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα που ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ευρώπης αναγκάζεται να διακόψει σχεδόν πλήρως τις δραστηριότητές του στα δύο πιο σημαντικά αεροδρόμιά του λόγω απεργιών. Την τελευταία φορά στα τέλη Ιουλίου, το πλήρωμα εδάφους απήργησε στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο, με αιτήματα για καλύτερους όρους αμοιβής, με αποτέλεσμα την ακύρωση περισσότερων από 1.000 πτήσεων στις δύο πόλεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024