Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑπεργούν οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών

Απεργούν οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών

Από τα μεσάνυκτα της Κυριακής μέχρι και τα μεσάνυκτα της Δευτέρας η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων, ΠΑΣΥΠΙ, ανακοίνωσε ότι οι πιλότοιa μέλη της θα απεργούν επιφέροντας απώλεια εισοδημάτων 150 χιλιάδων λιρών […]

Από τα μεσάνυκτα της Κυριακής μέχρι και τα μεσάνυκτα της Δευτέρας η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων, ΠΑΣΥΠΙ, ανακοίνωσε ότι οι πιλότοιa<...> μέλη της θα απεργούν επιφέροντας απώλεια εισοδημάτων 150 χιλιάδων λιρών στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Τύπου και Δημοσίων Υποθέσεων της εταιρίας κ. Τάσο Αγγελή από την απεργία επηρεάζονται 14 συνολικά πτήσεις και θα ταλαιπωρηθούν γύρω στους 2000 επιβάτες, προσθέτοντας πως έχουν γίνει διευθετήσεις σε συνεργασία με άλλες εταιρίες ώστε οι επιβάτες, που έχουν ήδη ειδοποιηθεί, να φθάσουν στους προορισμούς τους.

Βασικό αίτημα των πιλότων, ανέφερε ο κ. Αγγελής, είναι “η διαφοροποίηση μιας τακτικής που υπάρχει στην εταιρία εδώ και δεκαετίες και ακολουθείται και από άλλες αεροπορικές εταιρίες”.

Η ΠΑΣΥΠΙ με ανακοίνωσή της ζήτησε από τις ΚΑ να εξηγήσουν γιατί υποστηρίζουν και ανέχονται μια προνομιούχα διευθυντική ομάδα πιλότων να εισάγει νέους θεσμούς και πρακτικές εργοδότησης με τεράστιες οικονομικές και εργασιακές επιπτώσεις στην εταιρεία.

Από την άλλη, το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη την απόφαση της συντεχνίας για λήψη απεργιακών μέτρων, θεωρώντας ότι αυτή συνιστά παραβίαση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, Χάρης Λοϊζίδης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ν` αρχίσει διάλογος ενόσω υπάρχουν εν εξελίξει οποιαδήποτε μέτρα και κάλεσε τους πιλότους ν` αναλογισθούν τις ευθύνες τους έναντι της εταιρίας, του επιβατικού κοινού και των ευρύτερων συμφερόντων του τόπου. Aφησε, επίσης, σαφή υπονοούμενα, ότι πίσω από την απόφαση γι` απεργιακές κινητοποιήσεις πιθανόν να κρύβονται προεκλογικές σκοπιμότητες.

Ως κατάφωρη παραβίαση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων χαρακτηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των πιλότων των Κ.Α. και η ΟΕΒ. “Για μίαν ακόμη φορά οι προνομιούχοι των Κυπριακών Αερογραμμών προκαλούν με τη συμπεριφορά τους το δημόσιο αίσθημα και δοκιμάζουν τα όρια της ανοχής μας.”

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΠΙ απορρίπτει τους πιο πάνω ισχυρισμούς και επιστρέφει τα πυρά κατά του κ. Λοϊζίδη. “Είναι πραγματικά εκπληκτικό, ο κ. Λοϊζίδης να κάνει τέτοιου είδους αναφορές, από τη στιγμή που προεκλογικά έχει προβεί σε σωρεία διευθυντικών αναβαθμίσεων στο τμήμα των πιλότων. Φαίνεται ότι για το χατίρι μερικών δένδρων προτιμά να κάψει το δάσος”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024