Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑπολύθηκαν τέσσερις υπάλληλοι της ΟΑ για την περιπετειώδη πτήση του πρωθυπουργού

Απολύθηκαν τέσσερις υπάλληλοι της ΟΑ για την περιπετειώδη πτήση του πρωθυπουργού

Μετά από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην πτήση για Νέα Υόρκη του πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη από την άρνηση των αρχών του αεροδρομίου του Βελιγραδίου να επιτρέψουν τη διέλευση του […]

Μετά από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην πτήση για Νέα Υόρκη του πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη από<...> την άρνηση των αρχών του αεροδρομίου του Βελιγραδίου να επιτρέψουν τη διέλευση του αεροσκάφος πάνω από το Γιουγκοσλαβικό έδαφος, η Ολυμπιακή Αεροπορία<.> εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:
"Για την προετοιμασία της πτήσης Ο.Α.<.> 411 από Αθήνα για Νέα Υόρκη, της 05/09/00 έγιναν οι εξής ενέργειες: στις 8:45 υπεβλήθη σχέδιο πτήσης με διαδρομή μέσω Κορίνθου, Κερκύρας, Ιταλίας κ.λ.π.,
στις 9:06 υπεβλήθη νέο σχέδιο πτήσης με διαδρομή μέσω Τανάγρας, Θεσσαλονίκης, Σκοπίων, Γιουγκοσλαβίας κ.λ.π.,
στις 9:21 υπεβλήθη σχέδιο πτήσης με αλλαγή μιας διαδρομής στην Κεντρική Ευρώπη.
στις 9:59 απεστάλη σήμα από την Ολυμπιακή στο οποίο γίνεται λόγος για State aircraft,
στις 10:17 στο Notam office της Υ.Π.Α. λαμβάνεται σήμα από τη Γιουγκοσλαβία στο οποίο ζητείται ο αριθμός διπλωματικού clearance ή σε άλλη περίπτωση να γίνει επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας
τέλος, στις 10:29 το Notam office αποστέλλει το προηγούμενο σήμα στην Ολυμπιακή Αεροπορία".
Στη συνέχεια η πτήση ΟΑ 411 της Ολυμπιακής απογειώθηκε στις 12:00, έφτασε μέχρι τα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και από κει μέσω Κερκύρας και Ιταλίας κατευθύνθηκε προς την Κεντρική Ευρώπη, για να συνεχιστεί κανονικά.
Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Χρήστος Βερελής, επικοινώνησε με τη Διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> και ζήτησε τη διερεύνηση της όλης υπόθεσης, καθώς και την επιβολή κυρώσεων στους υπευθύνους.
"Είναι προφανές", αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Ολυμπιακής, "ότι το αρμόδιο προσωπικό της Ο.Α. έπρεπε να ζητήσει διπλωματικό clearance, όταν άλλαξε το status της πτήσης σε State aircraft. Αυτό, όμως, δεν έγινε ούτε μετά τη λήψη του σήματος από τη Γιουγκοσλαβία".
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της Ο.Α., κ. Διονύσιος Καλόφωνος, ανακοίνωσε ότι μετά την έρευνα που διεξήγαγε απομακρύνει από τη θέση τους και παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για απόλυση τέσσερις υπαλλήλους της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα, παραπέμπει το Manager Επιμελητείας Πτήσεων, τον αρμόδιο Επιμελητή της συγκεκριμένης πτήσης και δύο υπαλλήλους της Επιμελητείας Πτήσεων με καθήκοντα τη λήψη και τη προώθηση των σχετικών αγγελιών. Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ο.Α. θα γίνουν σημαντικές αναδιαρθρώσεις στην αρμόδια Γενική Διεύθυνση Πτητικής Εκμετάλλευσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024