Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑυξημένη η αεροπορική επιβατική κίνηση από την Αίγυπτο
Προσγειώθηκαν χθες στο Ελευθέριος Βενιζέλος τα τρία C-130

Αυξημένη η αεροπορική επιβατική κίνηση από την Αίγυπτο

Προσγειώθηκαν χθες στο Διεθνές Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και τα τρία στρατιωτικά αεροσκάφη C-130, που μετέφεραν από την Αλεξάνδρεια συνολικά 182 άτομα από την Αλεξάνδρεια. Εξ αυτών οι 155 είναι Έλληνες πολίτες και οι υπόλοιποι 27 έχουν την ιθαγένεια των εξής κρατών:…

Προσγειώθηκαν χθες στο Διεθνές Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και τα τρία στρατιωτικά αεροσκάφη C-130, που μετέφεραν από την Αλεξάνδρεια συνολικά<...> 182 άτομα από την Αλεξάνδρεια. Εξ αυτών οι 155 είναι Έλληνες πολίτες και οι υπόλοιποι 27 έχουν την ιθαγένεια των εξής κρατών: Αίγυπτος, Κύπρος, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία και ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, αυξημένη επιβατική κίνηση παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στις πτήσεις των τριών εταιρειών, που εκτελούν δρομολόγια από το Κάιρο στην Αθήνα, δηλαδή της Aegean Airlines, της Olympic Air και της Εgypt Air. Αντίθετα, αισθητά μειωμένη είναι η κίνηση από Αθήνα προς την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, γεγονός που συνδέεται άμεσα με την αναταραχή, που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη βορειοαφρικανική χώρα. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, τις τελευταίες 4 μέρες έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 13 πτήσεις από το Κάιρο προς την Αθήνα, κυρίως από τις δύο ελληνικές εταιρείες, και η πληρότητα των αεροσκαφών, ειδικά της Aegean, ξεπερνά το 80%.

Η μόνη πτήση που προσγειώθηκε προχθές από το Κάιρο, ήταν εκείνη της Aegean και όπως δήλωσε η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου, κα Ρούλα Σαλούτση, η εταιρεία, αφού ήλεγξε την ασφάλεια του αεροδρομίου, και με δεδομένο ότι επιχειρεί από το terminal της Star Alliance, στο οποίο επιχειρούν και άλλες μεγάλες εταιρείες, μέχρι σήμερα δεν έχει ακυρώσει καμία πτήση της προς/από Κάϊρο. Μάλιστα, επειδή υπάρχουν αυξημένες ανάγκες εξυπηρέτησης των επιβατών, η Aegean έχει διαθέσει το μεγαλύτερο αεροσκάφος του στόλου της, ένα Airbus A321, 195 θέσεων. Παράλληλα, μην έχοντας εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες του Καϊρου αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο, έχει εφοδιάσει τα αεροπλάνα της με καύσιμα και catering από την Ελλάδα και για την πτήση της επιστροφής.
Σύμφωνα με την κα Σαλούτση, στην προχθεσινή πτήση το αεροσκάφος έφυγε από την Αθήνα με λίγους επιβάτες, (είχαν κλείσει εισιτήριο 45 και τελικά εμφανίστηκαν μόνο 25) και γύρισε σχεδόν γεμάτο, με περισσότερους από 180 επιβάτες, εκ των οποίων οι περίπου 30 έκλεισαν εισιτήριο λίγη ώρα πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο. Ανάλογη εικόνα είχε και η σημερινή πτήση από Κάιρο.

Η Aegean εκτελεί 5 πτήσεις την εβδομάδα (Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) και η επόμενη πτήση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, η οποία, όπως διευκρίνισε, θα εκτελεστεί ανάλογα με την κατάσταση, που θα επικρατεί και με κύριο γνώμονα την ασφάλεια της πτήσης.

Από την πλευρά της, η Olympic Air έχει αυξήσει τη χωρητικότητα των αεροσκαφών της από 132 σε 162 θέσεις και τις τελευταίες μέρες παρατηρείται διπλάσιος αριθμός επιβατών, σε σχέση με την κίνηση, πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια στη χώρα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024