Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑύξηση των εσόδων μείωση όμως των κερδών της Thai Airways

Αύξηση των εσόδων μείωση όμως των κερδών της Thai Airways

Παρά τα θετικά αποτελέσματα στα έσοδα της αεροπορικής εταιρίας Thai Airways για το οικονομικό τρίμηνο Οκτώβριος 2000 – Δεκέμβριος 2001, τα κέρδη της εταιρία μειώθηκαν κυρίως λόγω των υψηλών τιμών […]

Παρά τα θετικά αποτελέσματα στα έσοδα της αεροπορικής εταιρίας Thai Airways<.> για το οικονομικό τρίμηνο<...> Οκτώβριος 2000 – Δεκέμβριος 2001, τα κέρδη της εταιρία μειώθηκαν κυρίως λόγω των υψηλών τιμών των καυσίμων στην παγκόσμια αγορά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα στην Αθήνα, ο κ. Sutsveta (Nat) Svetasobhana, γενικός διευθυντής της Thai Airways για την Ελλάδα, την Τουρκία, το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο, και την Βόρειο Αφρική, τα συνολικά έσοδα της εταιρία ανήλθαν στο παραπάνω τρίμηνο σε περίπου 282.850 εκατ. δρχ. σημειώνοντας αύξηση κατά 14,1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου χρόνου. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται τα λειτουργικά έσοδα της εταιρίας ύψους 279.694 εκατ. δρχ. αυξημένα κατά 15,7% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου χρόνου καθώς και άλλα έσοδα ύψους 3.156 εκατ. δρχ.

Τα λειτουργικά κέρδη όμως της εταιρίας ήταν 15.259 εκατ. δρχ. σε σύγκριση με τα κέρδη κατά την ίδια περίοδο πριν από 1 χρόνο που ήταν 38.350 εκατ. δρχ. Η επιβάρυνση της εταιρία από την αύξηση των τιμών των καυσίμων υπολογίζεται σε 27.450 εκατ. δρχ.

Σε όλη την διάρκεια του 2001, η Thai Airways θα προσφέρει, κατά την διάρκεια της πτήσης, στους επιβάτες της που ταξιδεύουν σε όλα τα διεθνή της δρομολόγια, ξεχωριστά σουβενίρ από εκλεκτό ταϊλανδέζικο μετάξι και βαμβάκι, τα οποία παράγονται από το Ίδρυμα Υποστήριξης της χώρας, το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα της Βασίλισσας Σιρικίτ της Ταϊλάνδης.

Η νέα αυτή κίνηση της Thai εντάσσεται στο πλαίσιο μιας πολιτικής της εταιρίας, που έχει σχέση με την προώθηση και υποστήριξη διαφόρων προϊόντων στης χώρας – ειδικότερα του μεταξιού της Ταϊλάνδης – τα οποία κατασκευάζουν Ταϊλανδοί. Οι επιβάτες θα βρουν τα δώρα αυτά όμορφα και χρήσιμα, ενώ θα τους ικανοποιήσει το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο συνεισφέρουν στο να δημιουργηθούν ευκαιρίες εργασίας καθώς και επιπλέον εισόδημα στους κατοίκους αγροτικών περιοχών. Η Thai μελετά την πιθανότητα να συνεχίσει την προσφορά αυτή και του χρόνου, με περισσότερα προϊόντα του Ιδρύματος Υποστήριξης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024