Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΧρεοκόπησε η Flybe, «στον αέρα» 75.000 κρατήσεις
Αεροπορικές εταιρείες

Χρεοκόπησε η Flybe, «στον αέρα» 75.000 κρατήσεις

Με έδρα το Μπέρμιγχαμ, η Flybe εκτελούσε πτήσεις με 21 δρομολόγια προς 17 προορισμούς σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας ένα στόλο οκτώ μισθωμένων αεροσκαφών Q400 turboprop.

Η βρετανική περιφερειακή αεροπορική εταιρεία Flybe διέκοψε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου τις επιχειρηματικές δραστηριότητες -για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια- με όλες τις πτήσεις να ακυρώνονται και 276 εργαζόμενους να απολύονται.

Ανακοίνωση στον ιστότοπο της Flybe αναφέρει ότι η αεροπορική εταιρεία, η οποία εκτελούσε τακτικά δρομολόγια από το Μπέλφαστ, το Μπέρμιγχαμ και το Λονδίνο Heathrow σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και προς Άμστερνταμ και Γενεύη, είχε εισέλθει σε διαχείριση, μια μορφή προστασίας από τους πιστωτές. «Η Flybe έχει πλέον σταματήσει τις συναλλαγές της και όλες οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο που εκτελούνται από τη Flybe έχουν ακυρωθεί και δε θα επαναπρογραμματιστούν», σημειώνεται.

Με έδρα το Μπέρμιγχαμ, η Flybe εκτελούσε πτήσεις με 21 δρομολόγια προς 17 προορισμούς σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας ένα στόλο οκτώ μισθωμένων αεροσκαφών Q400 turboprop.

Οι David και Mike Pink από την Interpath διορίστηκαν από κοινού διαχειριστές της Flybe. Εκπρόσωπος των διαχειριστών της είπε ότι περίπου 75.000 πελάτες της Flybe είχαν ήδη κρατήσεις για πτήσεις που τώρα δε θα πραγματοποιηθούν. Δήλωσε ακόμη ότι η Flybe δυσκολεύτηκε να αντέξει μια σειρά από προβλήματα από την εκ νέου κυκλοφορία της πέρυσι, κυρίως την καθυστερημένη παράδοση 17 αεροσκαφών από τους εκμισθωτές, που έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τις προσπάθειές της να ενισχύσει τη χωρητικότητά της και να παραμείνει ανταγωνιστική.

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου (CAA) δήλωσε ότι θα παράσχει συμβουλές και πληροφορίες στους επιβάτες που επηρεάζονται. «Είναι πάντα λυπηρό να βλέπεις μια αεροπορική εταιρεία να εισέρχεται σε διαχείριση και γνωρίζουμε ότι η απόφαση της Flybe να σταματήσει θα είναι οδυνηρή για όλους τους υπαλλήλους και τους πελάτες της», δήλωσε ο Paul Smith, Consumer Director της CAA.

Πληττώμενη από το lockdown της Βρετανίας για την πανδημία του COVID-19, η Flybe τέθηκε για πρώτη φορά σε διοικητική διαχείριση τον Μάρτιο του 2020, με αντίκτυπο σε 2.400 θέσεις εργασίας. Τον Οκτώβριο του 2020 πουλήθηκε στην Thyme Opco Ltd, μια εταιρεία που ελέγχεται από την Cyrus Capital και τον Απρίλιο του 2022 ξανάρχισε τις πτήσεις, αν και σε μικρότερη κλίμακα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024