Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςCyprus Airways: Σε νέα υψηλά τα αποτέλεσματα επιβατών – Ρεκόρ πτήσεων συγκριτικά με το 2019
Αερομεταφορές

Cyprus Airways: Σε νέα υψηλά τα αποτέλεσματα επιβατών – Ρεκόρ πτήσεων συγκριτικά με το 2019

Cyprus Airways Aircraft

Η Cyprus Airways μετέφερε 56% περισσότερους επιβάτες και πραγματοποίησε 69% περισσότερες πτήσεις σε σχέση με το 2019.

Η Cyprus Airways ανακοίνωσε τα αποτελέσματα επιβατών για τον Ιανουάριο του 2023, τα οποία για πρώτη φορά υπερβαίνουν τα αντίστοιχα αποτελέσματα του 2019, της χρονιάς ορόσημο πριν την πανδημία.

Τον περασμένο μήνα, η αεροπορική εταιρεία μετέφερε 27.356 επιβάτες, σχεδόν δέκα φορές περισσότερους επιβάτες από πέρυσι, πραγματοποίησε 277 πτήσεις και βελτίωσε τον συντελεστή πληρότητας κατά 30% μονάδες. Τα αποτελέσματα αυτά είναι επίσης αξιοσημείωτα σε σύγκριση με το 2019, πριν από την έναρξη της πανδημίας, καθώς η Cyprus Airways μετέφερε 56% περισσότερους επιβάτες και πραγματοποίησε 69% περισσότερες πτήσεις σε σχέση με το 2019.

“Ξεκινήσαμε το τρέχον έτος θετικά, επιτυγχάνοντας καλά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της -παραδοσιακά- ήρεμης περιόδου μας. Αυτό αποτελεί καλό σημάδι για το επόμενο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας για να εξυπηρετήσουμε 19 προορισμούς και να υποστηρίξουμε τα φιλόδοξα, και παράλληλα στρατηγικά, σχέδια για την ανάπτυξή μας”, δήλωσε η Natalya Milovanova, οικονομική διευθύντρια της Cyprus Airways.

“Τις τελευταίες εβδομάδες, ανακοίνωσε την ενίσχυση του δικτύου μας με την προσθήκη σημαντικών πυλών διαπλοκής, όπως το Ντουμπάι, το Παρίσι και η Ρώμη. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω το δίκτυό μας με περισσότερους προορισμούς από σημείο σε σημείο για να υποστηρίξουμε την αυξανόμενη VFR και επιχειρηματική μας κίνηση, ενώ παράλληλα θα αυξήσουμε τη συνδεσιμότητα από/προς την Κύπρο όλο το χρόνο. Μαζί με την υποστήριξη των κυπριακών Υπουργείων Μεταφορών και Τουρισμού, του τομέα της φιλοξενίας και άλλων φορέων του τουρισμού, θα είμαστε σε ισχυρή θέση να επιτύχουμε περαιτέρω ανάπτυξη για να συνεχίσουμε να βοηθάμε τον τομέα του τουρισμού”, πρόσθεσε ο Paul Sies, διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας.

“Αν και σημειώνουμε ανάπτυξη, βρισκόμαστε επίσης σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου βλέπουμε ότι άλλοι αερομεταφορείς αντιγράφουν την ανάπτυξη του δικτύου μας και προσθέτουν χωρητικότητα, μειώνοντας παράλληλα τους ναύλους. Αυτό δεν είναι υγιές για την αγορά.Πολλοί από αυτούς τους μεταφορείς έκλεισαν τα γραφεία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid, ενώ άλλοι έλαβαν γενναιόδωρα επιδόματα από τις κυβερνήσεις τους. Η Cyprus Airways συνέχισε τη λειτουργία της φέρνοντας τους εγκλωβισμένους τουρίστες και κατοίκους πίσω στα σπίτια τους και βοηθώντας το νησί με εμπορευματικές και επιβατικές συνδέσεις κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης”, πρόσθεσε ο κ. Sies.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024