Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςDelta Air: «Μοιρασμένα» τα κέρδη της εταιρίας – Αυξάνονται οι μισθοί των εργαζομένων
Αερομετφορές

Delta Air: «Μοιρασμένα» τα κέρδη της εταιρίας – Αυξάνονται οι μισθοί των εργαζομένων

Η Delta Air Lines αυξάνει τις αμοιβές των εργαζομένων της κατά 5%. Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Για να αντισταθμίσει την αύξηση του πληθωρισμού και να κρατήσει ικανοποιημένο το εργατικό της προσωπικό, η Delta Air Lines προβαίνει σε δεύτερη αύξηση των μισθών των εργαζομένων της, μέσα σε λίγους μήνες.

Πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 5%, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου για όλους τους εργαζόμενους εδάφους και τις αεροσυνοδούς. Σημειώνεται πως η αεροπορική, τον περασμένο Μάιο, είχε προχωρήσει σε αυξήσεις μισθών κατά 4%. Ο βασικός λόγος, που κρύβεται πίσω από την απόφαση της Delta Air Lines είναι η ανάκαμψη των ταξιδιών, η οποία ενισχύει τα κέρδη στον κλάδο των αερομεταφορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Delta σημείωσε κέρδη 1,32 δισ. δολαρίων πέρυσι, ανακάμπτοντας από απώλεια ρεκόρ άνω των 12 δισ. δολαρίων το 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Λαμβάνοντας υπόψη το βάθος των απωλειών που υποστήκαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας 1 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο πέρυσι, αυτό είναι πραγματικά ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Ed Bastian σε σημείωμά του προς το προσωπικό την περασμένη Τρίτη. «Είμαι βέβαιος ότι τους επόμενους μήνες και τα χρόνια, η κουλτούρα μας για μεγάλες επιδόσεις θα μας οδηγήσει σε νέα ύψη και οι αυξήσεις θα συνεχιστούν», υπογράμμισε.

Ωστόσο, οι αυξήσεις στους μισθούς δεν ισχύουν για τους πιλότους της Delta, οι οποίοι ψηφίζουν για μια νέα πρόταση συμβολαίου που περιλαμβάνει αυξήσεις 34% για τέσσερα χρόνια. Εάν επικυρωθεί, οι πιλότοι θα λάβουν αυξήσεις 18% κατά την ημερομηνία υπογραφής.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024