Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΈνα ακόμα βήμα προς την επισημοποίηση της συμφωνίας συγχώνευσης Air France-KLM

Ένα ακόμα βήμα προς την επισημοποίηση της συμφωνίας συγχώνευσης Air France-KLM

Στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατάφερε η Air France να δημοσιευτεί η συμφωνία της για συγχώνευσή της με την ολλανδική αεροπορική εταιρία KLM. Η Επιτροπή των Βρυξελλών έχει ήδη […]

Στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατάφερε η Air France να δημοσιευτεί η συμφωνία της για<...> συγχώνευσή της με την ολλανδική αεροπορική εταιρία KLM.

Η Επιτροπή των Βρυξελλών έχει ήδη προσκαλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους να εκφράσουν εγκαίρως τις τυχόν αντιρρήσεις τους αναφορικά με την παραπάνω συγχώνευση–έχει δοθεί δεκαήμερη διορία γι αυτό. Όταν υλοποιηθεί η συγχώνευση, θα προκύψει ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας παγκοσμίως, ακόμα μεγαλύτερος και από την American Airlines. Στο νέο αερομεταφορέα, η γαλλική πλευρά θα διαθέτει το 81% των μετοχών και η ολλανδική το 19%. Πρώτος πρόεδρος γενικός διευθυντής θα είναι ο σημερινός πρόεδρος γενικός διευθυντής της Air France, Ζαν-Σιρίλ Σπινετά.

Όταν ο Μάριο Μόντι, Επίτροπος αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού, δήλωσε πρόσφατα ότι με συμφωνίες και συγχωνεύσεις οι αεροπορικές εταιρίες ενωμένες θα αντιμετωπίσουν την ‘αρνητική’ διεθνή οικονομική συγκυρία, αναλυτές επισήμαναν ότι η Επιτροπή ευνοεί παρόμοιες συμφωνίες. Πάντως ο Επίτροπος Μόντι είχε τονίσει ότι «τα συμφέροντα των καταναλωτών πρέπει να προστατεύονται σε κάθε περίπτωση» ενώ πρόσθεσε ότι βασική παράμετρος είναι και η βιωσιμότητα παρόμοιων αεροπορικών συμφωνιών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024