Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΈως την ερχόμενη Παρασκευή οι δεσμευτικές προσφορές για την Ολυμπιακή
Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας

Έως την ερχόμενη Παρασκευή οι δεσμευτικές προσφορές για την Ολυμπιακή

Την ερχόμενη Παρασκευή λήγει η προθεσμία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών των ενδιαφερομένων για την εξαγορά των τριών εταιρειών του Ομίλου της Ολυμπιακής. Από την αξιοπιστία των προσφορών αυτών θα κριθεί η τύχη του εγχειρήματος της πώλησης του εθνικού αερομεταφορέα, αλλά…

Την ερχόμενη Παρασκευή λήγει η προθεσμία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών των ενδιαφερομένων<...> για την εξαγορά των τριών εταιρειών του Ομίλου της Ολυμπιακής. Από την αξιοπιστία των προσφορών αυτών θα κριθεί η τύχη του εγχειρήματος της πώλησης του εθνικού αερομεταφορέα, αλλά και της ίδιας της Ολυμπιακής. Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή στην τελική φάση των δεσμευτικών προσφορών της Εtihad Αirways, της νεοσύστατης εταιρείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που μετά την αποχώρηση της Qatar Αirways, είχε προβληθεί από την κυβέρνηση ως “το πιο μεγάλο όνομα” που διεκδικεί την Ολυμπιακή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, τραπεζικοί κύκλοι σημειώνουν πως η Εtihad μπορεί στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού των μη δεσμευτικών προσφορών να ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές για το πτητικό κομμάτι της Ολυμπιακής (τουλάχιστον σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Μεταφορών), όμως η αραβική εταιρεία απουσίαζε από τη λίστα που παραδόθηκε στους έτερους ενδιαφερομένους.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, την ίδια ώρα η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να διασώσει τον υπό εξέλιξη διαγωνισμό, φαίνεται να κάνει συνεχείς εκπτώσεις στο τίμημα των προς πώληση εταιρειών, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους έχει πέσει αρκετά κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ. Και αυτό, όταν μόνο οι εγκαταστάσεις της τεχνικής βάσης στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” κόστισαν περίπου 83 εκατ. ευρώ, κι ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της Ολυμπιακής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024