Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΓενική πρόβα της Thai και των αεροπορικών υπηρεσιών της Ταϊλάνδης για τον ιό του 2000

Γενική πρόβα της Thai και των αεροπορικών υπηρεσιών της Ταϊλάνδης για τον ιό του 2000

Η Thai Airways International pcl σε συνεργασία με πέντε σημαντικές αεροπορικές υπηρεσίες της Ταϊλάνδης, οργάνωσαν μία δοκιμαστική πτήση με ένα Boeing 747-400, για να ελέγξουν την συμπεριφορά των συστημάτων του […]

Η Thai Airways<.> International pcl σε συνεργασία με πέντε σημαντικές αεροπορικές υπηρεσίες της Ταϊλάνδης, οργάνωσαν μία δοκιμαστική πτήση<...> με ένα Boeing 747-400, για να ελέγξουν την συμπεριφορά των συστημάτων του σε σχέση με τον ιό της χιλιετίας Y2K<.>. Στην πτήση TG2000, η οποία απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, συμμετείχαν περισσότερα από 200 άτομα, στελέχη εταιριών, διάφοροι προσκεκλημένοι, καθώς και τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Η πτήση αυτή έγινε με στόχο να ελεγχθεί η λειτουργία όλων των συστημάτων, όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην εκτέλεση μίας πτήσης, δηλαδή η Aerothai (Υπηρεσία Ασύρματης Αεροναυτικής Επικοινωνίας της Ταϊλάνδης), η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας, η Thai Airways International pcl και το Υπουργείο Αερομεταφορών της Ταϊλάνδης.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης έγιναν έλεγχοι στα συστήματα επικοινωνίας μεταξύ του πύργου ελέγχου και του πιλότου, καθώς και στα συστήματα πλοήγησης, μεταξύ του αεροσκάφους και του αεροδρομίου. Επίσης, ελέγχθηκαν και άλλα συστήματα του αεροσκάφους, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η μέγιστη ασφάλεια της πτήσης, ακριβώς πάνω στην αλλαγή του αιώνα.
Για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν σχέση με τον Y2K, η Thai Airways International, ακολουθώντας τα πρότυπα Y2K Compliance PD200-1:1998, που έχει καθορίσει το British Standard Institution (BIS/DISC), συνέστησε την Επιτροπή Y2K, η οποία ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 1996 με προϋπολογισμό ύψους 300 εκατ. μπατ (7,5 εκατ. δολάρια).
Από τον Σεπτέμβριο του 1999, η Thai έχει διεξάγει με επιτυχία ελέγχους για τον ιό της χιλιετίας Y2K, σε συνολικά 117 συστήματα. Επιπλέον, με πρωτοβουλία της Thai, καθώς και των κατασκευαστριών εταιριών, έχουν ελεγχθεί όλοι οι τύποι των αεροσκαφών του στόλου της για τον Y2K.
Πέρα από αυτές τις ενέργειες και για παν ενδεχόμενο, έχει ετοιμαστεί ένα σχέδιο το οποία θα επιλύσει οποιοδήποτε συμβάν που πιθανώς προκληθεί από εξωτερικούς παράγοντες.
Όσον αφορά στη διεθνή συνεργασία, σε ότι έχει σχέση με τα προβλήματα Y2K, η Thai ενημερώνει συνεχώς για τις εξελίξεις και τις προόδους της σε αυτό τον τομέα τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), σύμφωνα με την Εγκύκλιο Αεροναυτικής Πληροφόρησης (AIC) και το Πρόγραμμα (R-CAP) της Ομοσπονδιακής Πολιτικής Αεροπορίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024