Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςH Aeroflot προχωρά τη συνεργασία της με την SkyTeam

H Aeroflot προχωρά τη συνεργασία της με την SkyTeam

Μνημόνιο συνεργασίας (Memorandum of Understanding), υπέγραψαν πρόσφατα η αεροπορική εταιρία Aeroflot και η συμμαχία SkyTeam, ώστε η πρώτη να γίνει μέλος της και επίσημα από το 2005, μόλις δηλαδή καταφέρει […]

Μνημόνιο συνεργασίας (Memorandum of Understanding), υπέγραψαν πρόσφατα η αεροπορική εταιρία Aeroflot και η συμμαχία<...> SkyTeam, ώστε η πρώτη να γίνει μέλος της και επίσημα από το 2005, μόλις δηλαδή καταφέρει να ικανοποιήσει τα πρότυπα για ποιότητα της συμμαχίας. Η συμφωνία διευκρινίζει τον τρόπο με τον οποίο θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της συμμαχίας και της αεροπορικής εταιρίας

Παρά τις ενδείξεις ότι η Aeroflot θα συμφωνήσει τελικά με την SkyTeam, η αεροπορική εταιρία μέσω δηλώσεων της αφήνει ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο και δηλώνει μάλιστα στον διεθνή τουριστικό τύπο ότι μπορεί να συνεργασθεί τελικά με οποιαδήποτε συμμαχία ακόμα και την Star Alliance.

Στην χθεσινή εκδήλωση υπογραφής που έγινε στο Κρεμλίνο στην Μόσχα έλαβαν μέρος ο γενικός διευθυντής της Air France κ. Jean-Cyril Spinetta, ο πρόεδρος της KLM κ. Leo Van Wijk, και ο γενικός διευθυντής της Aeroflot κ. Valery Okulov.

“Η συνεργασία της Aeroflot με την SkyTeam θα δώσει τη δυνατότητα στους επιβάτες μας να έχουν πρόσβαση σε νέους προορισμούς στην Ρωσία και σε άλλες περιοχές, ενώ θα δημιουργήσει θετικά αποτελέσματα και συνεργασίες σε όλα τα μέλη μας”, δήλωσε ο πρόεδρος της Air France κ. Jean-Cyril Spinetta.

Η Aeroflot της οποίας το 51% ανήκει στην Ρωσική κυβέρνηση εξυπηρετεί 88 προορισμούς σε 42 χώρες, με 92 αεροπλάνα. Το 2003, είχε μεταφέρει 5,8 εκατ. επιβάτες και είχε καθαρό κέρδος 138 εκατ. δολάρια.

Η συμμαχία SkyTeam αυτή τη στιγμή έχει 6 μέλη:

  • Air France,
  • Delta Air Lines,
  • CSA Czech Airlines,
  • Aeromexico,
  • Alitalia,
  • Korean Air,
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024