Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςH Air France KLM ενισχύει τη συνεργασία της με την Alitalia
Η συμφωνία θα δώσει στην Air France KLM μεγαλύτερη πρόσβαση στην ιταλική αγορά

H Air France KLM ενισχύει τη συνεργασία της με την Alitalia

Η Air France KLM και η Alitalia έχουν συμφωνήσει να δυναμώσουν τη συνεργασία τους, με την Air France KLM να αποκτά to 25% των μετοχών της Alitalia. Αυτή η συμφωνία […]

Η Air France KLM και η Alitalia έχουν συμφωνήσει να δυναμώσουν τη συνεργασία τους, με την Air France KLM να<...> αποκτά to 25% των μετοχών της Alitalia. Αυτή η συμφωνία θα δώσει στην Air France KLM μεγαλύτερη πρόσβαση στην ιταλική αγορά χάρη στην Alitalia, η οποία έχει ενισχύσει τη θέση της μετά την συγχώνευση με την Air One. Συνδέει επίσης την Alitalia με το μεγαλύτερο αεροπορικό όμιλο του κόσμου, προσφέροντας στους επιβάτες της πρόσβαση στο πιο δυναμικό δίκτυο που ενώνει την Ευρώπη με τον υπόλοιπο κόσμο.

Το κόστος για την Air France KLM ανέρχεται στα €323 εκατ. Aλλοι κύριοι μέτοχοι της εταιρείας είναι η Riva Group, IMSSI, Banca Intesa και ο Όμιλος Benetton. Μέχρι τις 12/1/2013 δεν θα είναι δυνατόν να πουληθούν άλλες μετοχές στην Air France KLM η στην ομάδα μετόχων, από Ιταλό μέτοχο. Το πέμπτο έτος –από 13/1 έως 28/10, 2013 – η μεταφορά μετοχών θα είναι δυνατή, υπό όρους, και εφόσον οι άλλοι μέτοχοι δεν θα έχουν κάνει χρήση του δικαιώματος προτίμησης, και η μεταφορά θα έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η Air France KLM και η Alitalia υπολογίζουν σε σημαντικές συνεργείες, που θα προκύψουν σταδιακά, και κυρίως από την μεγιστοποίηση των δικτύων και απόδοση διαχείρισης καθώς και από την επέκταση των κοινοπραξιών (joint ventures) μεταξύ Air France και Alitalia, και την εφαρμογή κοινοπραξίας μεταξύ Air France και KLM. Για την Air France KLM αυτές οι συνεργείες υπολογίζονται στα €90 εκατ. το χρόνο, από το 2ο ή το 3ο χρόνο. Για την Alitalia οι συνεργείες συνολικά υπολογίζονται στα €280 εκατ. το χρόνο, από το 2ο ή το 3ο χρόνο, από τις οποίες η Air France KLM θα ενοποιήσει το 25% με τη μέθοδο της καθαρής θέσης – equity method.

H λειτουργία αναμένεται να είναι κερδοφόρα για την Air France KLM από το 2Ο έτος. Η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων (return on equity) στην επένδυση της Air France KLM αναμένεται να είναι της τάξης των 15% από το 3ο έτος, χωρίς να υπολογίζεται η θετική επίδραση των δικών της συνεργειών.

Η Air France KLM θα εκπροσωπηθεί στο Δ.Σ. της Alitalia με 3 μέλη, σε σύνολο 19, και στην εκτελεστική επιτροπή με 2 μέλη, σε σύνολο 9. Η εφαρμογή της συμφωνίας αυτής θα οριστικοποιηθεί μετά την έγκριση – μεταξύ άλλων – της ΕΕ, των αρχών ανταγωνισμού, και αναμένεται πρίν το τέλος του α΄ 4μηνου του 2009.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024