Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileH British Airways στο DCA Three-Year Option της Sabre

H British Airways στο DCA Three-Year Option της Sabre

H Sabre Travel Network, η οποία ανήκει στον όμιλο εταιριών Sabre Holdings, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της British Airways στο πρόγραμμα Direct Connect Availability (DCA) Three-Year Option. Το πρόγραμμα αυτό δεσμεύει […]

H Sabre Travel Network, η οποία ανήκει στον όμιλο εταιριών Sabre Holdings, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της<...> British Airways στο πρόγραμμα Direct Connect Availability (DCA) Three-Year Option. Το πρόγραμμα αυτό δεσμεύει την αεροπορική εταιρία να συμμετέχει σε μέγιστο επίπεδο στο παγκόσμιο δίκτυο διανομής της Sabre (GDS) για τα επόμενα τρία χρόνια αποκτώντας το δικαίωμα χαμηλότερων τελών κρατήσεων, σταθερών για τρία χρόνια.

Ο Dale Moss, Διευθυντής παγκοσμίων πωλήσεων της British Airways, δήλωσε ότι “αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα θα μας βοηθήσει να μειώσουμε αισθητά το κόστος διανομής, ενώ την ίδια στιγμή θα επιτρέπει στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τη Sabre, να έχουν αυτόματη πρόσβαση σε ολόκληρο το φάσμα των ναύλων της British Airways. Με το να καθιστούμε τους ναύλους μας διαθέσιμους μέσω του GDS της Sabre, αυτόματα καθιστούμε και τους συμβεβλημένους ταξιδιωτικούς πράκτορες, τόσο ανταγωνιστικούς, όσο και όλα τα υπόλοιπα κανάλια του δικτύου διανομής μας”.

Η κίνηση της British Airways, του πρώτου μεγάλου Ευρωπαϊκού αερομεταφορέα που συμμετέχει στο πρόγραμμα, ανεβάζει τον αριθμό των συμμετεχόντων αεροπορικών εταιριών σε εικοσιτέσσερις, συμπεριλαμβανομένων και των “Μεγάλων Έξι” Αμερικανικών εταιριών. Κατά τη διάρκεια της πώλησης των θέσεων μέσω του GDS της Sabre οι αεροπορικές εταιρίες διαλέγουν το βαθμό συμμετοχής τους στο σύστημα. Το DCA (Direct Connect Availability) είναι το υψηλότερο επίπεδο συμμετοχής και παρέχει την ευρύτερη γκάμα υπηρεσιών για την προώθηση και πώληση των προϊόντων των αεροπορικών εταιριών. Το Three-Year Option ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2002 με κρατήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και επεκτάθηκε και στην Ευρώπη τον Απρίλιο του 2003.

Οι αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες υπογράφουν το DCA Three-Year Option, συμφωνούν να παρέχουν σε όλους τους χρήστες της Sabre τους δημοσιευμένους ναύλους τους, όπως αυτοί δημοσιεύονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρίας ή μέσω άλλων ιστοσελίδων ή των γραφείων εκδόσεων εισιτηρίων της. Σε αντάλλαγμα η Sabre Travel Network μειώνει το κόστος κρατήσεων διατηρώντας την τιμή του αμετάβλητη για τρία χρόνια.

Ο αντιπρόεδρος της Sabre Travel Network για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Richard Adams, δηλώνει ότι “το DCA Three-Year Option αποτελεί μια κερδοφόρα συνεργασία για όλες τις πλευρές. Η British Airways μειώνει σημαντικά το κόστος διανομής της, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, οι ταξιδιώτες αποκτούν ευρεία πρόσβαση στους ναύλους της British Airways (συμπεριλαμβανομένων και των διαδικτυακών ναύλων) μέσω του καναλιού το οποίο επιλέγουν, ενώ η Sabre Travel Network αποκτά ένα τριετές συμβόλαιο με την εταιρία”.

Σχετικά με το Πρόγραμμα – Πώς λειτουργεί:

  • Οι αεροπορικές εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, δεσμεύονται σε μέγιστο επίπεδο συμμετοχής (DCA level) στο Παγκόσμιο Δίκτυο Διανομής (GDS) της Sabre.
  • Οι αεροπορικές εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προσφέρουν σε όλους τους χρήστες του GDS της Sabre ευρεία πρόσβαση σε προγράμματα, διαθεσιμότητα θέσεων και δημοσιευμένων ναύλων, συμπεριλαμβανομένων και των διαδικτυακών και άλλων “διαφημιστικών” ναύλων.
  • Οι αεροπορικές εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, χορηγούν γενικά τις ίδιες πρόσθετες απολαβές και ανέσεις στους επιβάτες, οι οποίοι έκαναν την κράτηση μέσω του GDS της Sabre, με αυτές των πελατών, οι οποίοι έκαναν την κράτηση είτε μέσω ενός άλλου GDS ή μέσω μιας ιστοσελίδας.
  • Η Sabre Travel Network παρέχει στις συμμετέχουσες εταιρίες μείωση στα ισχύοντα τέλη κρατήσεων.
  • Η Sabre Travel Network διατηρεί την τιμή των τελών κρατήσεων σταθερή για τρία χρόνια.
  • Η Sabre Travel Network, αποτελεί την αιχμή του δόρατος στις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των Παγκόσμιων Συστημάτων Κρατήσεων (Global Distribution System -GDS), με υπηρεσίες και προϊόντα που επιτρέπουν σε περισσότερα από 56.000 τουριστικά πρακτορεία παγκοσμίως να εκσυγχρονίσουν και να βελτιώσουν το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024