Τελευταία νέα
Αερομεταφορές και εξαγορές

H Lufthansa φλερτάρει την ΙΤΑ

Lufthansa - ITA

Η Lufthansa υπέβαλε πρόταση στο ιταλικό Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για την απόκτηση μεριδίου στην ιταλική εθνική αεροπορική εταιρεία ITA Airways, χωρίς όμως να αποκαλύπτει το μέγεθος του μεριδίου.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε χθες ότι προσφέρθηκε να αγοράσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στην ITA Airways, στοιχηματίζοντας στην αναβίωση του ζημιογόνου διαδόχου της ιταλικής Alitalia και στην επέκταση του αποτυπώματός της στην Ευρώπη.

Η Lufthansa στην ανακοίνωση της τονίζει ότι η Ιταλία είναι η πιο σημαντική αγορά μετά τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας την εξέχουσα θέση της τόσο ως επιχειρηματικός όσο και ως τουριστικός προορισμός. Στην ανακοίνωση όμως δεν αποκαλύπτεται το μέγεθος του μεριδίου ή η τιμή.

Η προσφορά αφορά στο 40% των μετοχών της εταιρείας, αναφέρουν δημοσιεύματα. Μία από τις πηγές, που αρνήθηκε να κατανομαστεί, είπε ότι αποτιμήθηκε στα 200-300 εκατομμύρια ευρώ. Η Lufthansa επίσης δήλωσε την πρόθεση της να διαπραγματευτεί επιλογές για την αγορά των υπόλοιπων μετοχών της ITA σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης δυσκολεύονται να ανακτήσουν τους ισολογισμούς τους μετά την πολυετή πανδημία COVID-19 και καθώς οι κληροδοτημένοι αερομεταφορείς προσπάθησαν να ενοποιηθούν για να τους βοηθήσουν να ανταγωνιστούν αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Η κρίση κόστους διαβίωσης στην Ευρώπη έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με τη μείωση της ζήτησης σε μια εποχή που οι μεταφορείς παλεύουν επίσης με υψηλότερο κόστος μισθών, καυσίμων και άλλων εισροών.

Το υπουργείο Οικονομίας της Ιταλίας δήλωσε αργότερα ότι η Lufthansa ήταν ο μόνος πλειοδότης, και ότι τώρα θα εξετάσει την προσφορά και θα αποφασίσει εάν θα την εγκρίνει.

Η νέα δεξιά κυβέρνηση στη Ρώμη εξέδωσε διάταγμα τον Δεκέμβριο για την αρχική πώληση ενός μειοψηφικού μεριδίου μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, προκειμένου να επιταχυνθεί η πλήρης αποεπένδυση στην ITA.

Η Italia Trasporto Aereo S.p.A., που διαπραγματεύεται ως ITA Airways, είναι η κρατική αεροπορική εταιρεία της Ιταλίας. Ανήκει πλήρως στην κυβέρνηση της Ιταλίας μέσω του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και πετά σε περισσότερους από 60 προγραμματισμένους εσωτερικούς, ευρωπαϊκούς και διηπειρωτικούς προορισμούς.

Η ITA Airways είναι μέλος της παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας SkyTeam με κέντρο εστίασης τη Ρώμη και το Μιλάνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024