Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Air Malta προχωρά σε περικοπές και μείωση προσωπικού κατά 50%
Η εταιρεία θα πρέπει να μειώσει τα ετήσια έξοδά της κατά 30 εκατ. ευρώ

Η Air Malta προχωρά σε περικοπές και μείωση προσωπικού κατά 50%

Ο κρατικός αερομεταφορέας της Μάλτας, Air Malta, σκοπεύει να μειώσει στο μισό το προσωπικό της, απολύοντας ή συνταξιοδοτώντας 511 άτομα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες απώλειες εσόδων της. […]

Ο κρατικός αερομεταφορέας της Μάλτας, Air Malta, σκοπεύει να μειώσει στο μισό το προσωπικό της, απολύοντας ή συνταξιοδοτώντας 511 άτομα, σε μια προσπάθεια<...> να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες απώλειες εσόδων της. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πίτερ Ντέιβις, δήλωσε στη συνέλευση των εργαζομένων ότι η Air Malta θα ξεκινήσει συνομιλίες με τα συνδικάτα, με στόχο την εθελούσια αποχώρηση ή συνταξιοδότηση. Με βάση τα μη οριστικά λογιστικά στοιχεία η εταιρεία είχε απώλειες 36 εκατ. ευρώ κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα πάντα με τον Ντέιβις.

Ο πρόεδρος της Air Malta, Λούις Φαρούτζια δήλωσε ότι η εταιρεία θα πρέπει να μειώσει τα ετήσια έξοδά της κατά 30 εκατ. ευρώ και να αυξήσει ισόποσα τα έσοδα. Η εφημερίδα “Times” της Μάλτας ανέφερε ότι η εταιρεία σταμάτησε να χορηγεί δωρεάν εισιτήρια σε υπουργούς, βουλευτές, ακόμη και στα διευθυντικά στελέχη της.

Την περασμένη εβδομάδα η Air Malta απέλυσε 58 άτομα που εργάζονταν σε ένα ξενοδοχείο που της ανήκει ανέφερε το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ιδρύθηκε το 1973 και διαθέτει 12 αεροσκάφη, κυρίως Airbus A320. Το δίκτυό της καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024