Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ China Southern Airlines και η China Eastern Airlines θα διαγραφούν από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Αεροπορικές εταιρίες

Η China Southern Airlines και η China Eastern Airlines θα διαγραφούν από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

China Eastern - China Southern

Δύο κινεζικές κρατικές αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα διαγραφούν από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), μιας και βρέθηκαν στη λίστα των κρατικών εταιρειών που αποσύρονται από τις κεφαλαιαγορές των ΗΠΑ εν μέσω αυστηρού ελέγχου από την Ουάσιγκτον.

Η China Southern Airlines και η China Eastern Airlines δήλωσαν ότι θα διαγράψουν οικειοθελώς από τα Αμερικανικά χρηματιστήρια λόγω του νόμου περί Χρηματιστηρίου Αξιών των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με ξεχωριστές καταθέσεις στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Οι δύο εταιρείες ήταν οι μόνες κινεζικές κρατικές επιχειρήσεις (SOE) εισηγμένες στο NYSE από τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, σύμφωνα με έναν πίνακα που καταρτίστηκε από την Επιτροπή Οικονομικής και Ασφάλειας ΗΠΑ-Κίνας, μια αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία.

Η διαγραφή δύο από τους τρεις μεγαλύτερους αερομεταφορείς της Κίνας επιβεβαίωσε τις προηγούμενες προσδοκίες των αναλυτών ότι περισσότερες κρατικές επιχειρήσεις θα αποχωρούσαν από τη μεγαλύτερη κεφαλαιαγορά του κόσμου.

Και οι δύο αεροπορικές εταιρείες δήλωσαν ότι είχαν ήδη υποβάλει τις προτάσεις διαγραφής τους στο NYSE, επικαλούμενες ότι η συμμόρφωση με τους σχετικούς κανονισμούς συνεπάγεται υψηλό κόστος. Επίσης, δήλωσαν ότι τα χρηματιστήρια στη Σαγκάη και στο Χονγκ Κονγκ είναι αρκετά ισχυρά για να υποστηρίξουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες τους.

Οι διαγραφές και των δύο αεροπορικών εταιρειών αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις 2 Φεβρουαρίου το νωρίτερο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024