Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Delta Air Lines εξήλθε από το Κεφάλαιο 11
Μια Νέα Εποχή Ξεκινά για τη Delta Air Lines

Η Delta Air Lines εξήλθε από το Κεφάλαιο 11

Η Delta Air Lines εξήλθε χθες από το καθεστώς επιτήρησης του Κεφαλαίου 11, αποφασισμένη να ανταγωνιστεί επιθετικά τους ανά την υφήλιο ανταγωνιστές της, με ένα άρτια δομημένο σχέδιο δαπανών, ένα […]

Η Delta Air Lines εξήλθε χθες από το καθεστώς επιτήρησης του Κεφαλαίου 11, αποφασισμένη να ανταγωνιστεί επιθετικά τους ανά την υφήλιο<...> ανταγωνιστές της, με ένα άρτια δομημένο σχέδιο δαπανών, ένα διευρυμένο παγκόσμιο δίκτυο, ένα ανανεωμένο σχέδιο εστίασης στην εμπειρία του πελάτη και ένα εργατικό δυναμικό που χρηματοδοτεί ουσιαστικά το μέλλον της εταιρίας.

Ακολουθώντας ένα επιτυχημένο και αποδοτικό 19άμηνο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, η Delta έχει εκ θεμελίων μεταμορφωθεί ως επιχείρηση και είναι αποφασισμένη να αναδυθεί ως ένας κορυφαίος οργανισμός, τόσο οικονομικά όσο και λειτουργικά. Μεταξύ των επιτυχιών ανασυγκρότησης της εταιρίας, η Delta με επιτυχία:

  • Ολοκλήρωσε ένα ευρύ σχέδιο αναμόρφωσης, ένα χρόνο νωρίτερα από τις προβλέψεις, παρουσιάζοντας ετήσια οικονομική βελτιστοποίηση 3 δισ. δολ.
  • Επέκτεινε το παγκόσμιο δίκτυο και έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη διεθνής αεροπορική εταιρία στις ΗΠΑ, με περισσότερες από 60 νέες διεθνείς αεροπορικές συνδέσεις να έχουν προστεθεί από το φθινόπωρο του 2005.
  • Ανακοίνωσε τέσσερα συνεχή τρίμηνα λειτουργικών κερδών, με 155 εκατ. δολ. σε λειτουργικά κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2007.
  • Μείωσε το χρέος κατά 50%, από 16,9 δις δολ. στις 30 Ιουνίου 2005 στα 7,6 δισ.δολ. στις 31 Μαρτίου 2007.
  • Πέτυχε το χαμηλότερο κόστος ανά μίλι πελατών (CASM) (εξαιρουμένων ειδικών τελών και εξόδων καυσίμων) στην κύρια εταιρία, συγκριτικά με όλους τους αερομεταφορείς δικτύου το 2006, και
  • Μείωσε το χάσμα εσόδων – τα έσοδα ανά μίλι πελάτων (PRASM) για τις μακρινές πτήσεις της Delta ήταν το 95% του μέσου όρου της αεροπορικής βιομηχανίας για το πρώτο τρίμηνο του 2007- βελτιστοποιημένο από το ποσοστό του 87% που είχε παρουσιάσει το ίδιο διάστημα το 2005.

Γιορτάζοντας τα πρόσφατα επιτεύγματα της εταιρίας, ο Chief Executive Officer (Προϊστάμενος Εκτελεστικού Συμβουλίου) της Delta, κ. Gerald Grinstein δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα στην ιστορία της Delta, μια ημέρα που δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη σκληρή δουλειά και τις θυσίες των ανθρώπων της Delta ανά τον κόσμο. Μέσω του ανασχεδιασμού μας, έχουμε με επιτυχία διορθώσει το ισοζύγιο, βελτιώσει την εμπειρία του πελάτη, επεκτείνει το διεθνές δίκτυο δρομολογίων μας και θέσει τις βάσεις για τη μελλοντική επιτυχία. Η Delta είναι πλέον ένας ισχυρός ανταγωνιστής σε μια σκληρή βιομηχανία και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ξανακερδίσουμε τη θέση που μας αρμόζει ως ηγέτες στην αεροπορική βιομηχανία».

«Η έξοδος από το Κεφάλαιο 11 δεν είναι το τέλος της διαδρομής. Αντίθετα, είναι η έναρξη μιας νέας κερδοφόρας εποχής για τη Delta. Θα έρθουμε αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις και με την επιτυχημένη αναδιοργάνωσή μας είμαστε ισχυρότεροι και πιο προετοιμασμένοι να τις αντιμετωπίσουμε», συνέχισε ο κύριος Grinstein.

Στις 25 Απριλίου, το Αμερικανικό Πτωχευτικό Δικαστήριο για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης ενέκρινε την έξοδο της Delta από το καθεστώς επιτήρησης του Κεφαλαίου 11, με την κατάθεση διάταξης επιβεβαίωσης του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης της Delta. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξόδου από την επιτήρηση, η Delta θα συνάψει συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 2,5 δισ.δολ., ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του ποσού των 2,1 δισ.δολ. που αποτελούν οφειλές του υπό- επιτήρηση- υπόχρεου προς τους πιστωτές GE Capital και American Express, για πληρωμές που απαιτούνται με την έξοδο από το Κεφάλαιο 11 και για την αύξηση της ήδη ισχυρής οικονομικής ρευστότητας.

Το πιστωτικό μέσο εξόδου λειτουργεί με τη συνδιαχείριση δέκα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων – JPMorgan, Goldman Sachs & Co., Merrill Lynch, Lehman Brothers, UBS, Barclays Capital, Royal Bank of Scotland, CIT, Credit Suisse και Calyon – και αποτελείται από ένα ηγετικό στον κλάδο ανανεώσιμο πιστωτικό μέσο πρώτου δικαιώματος κατάσχεσης 1 δισ. δολαρίων, ένα συνθετικό ανανεώσιμο πιστωτικό μέσο πρώτου δικαιώματος κατάσχεσης 600 εκατ. δολαρίων, και ένα προθεσμιακό δάνειο Β δεύτερου δικαιώματος κατάσχεσης 900 εκατ. δολαρίων. Το πιστωτικό μέσο ασφαλίζεται ουσιαστικά από όλες τις εγγυήσεις πρώτης προτεραιότητας των προηγούμενων πιστωτικών μέσων τύπου «debtor in possession» (όπου ο οφειλέτης δεν στερείται του δικαιώματος διαχείρισης της περιουσίας του). Η επιτυχημένη αναδιάρθρωση της Delta βασίζεται σε αλλαγές που διήρκησαν περισσότερα από πέντε χρόνια στην Delta, και οι οποίες έχουν επιφέρει περισσότερα από 8 εκατ. δολάρια σε βελτιώσεις ετήσιου κόστους και εισοδήματος στην εταιρεία.

«Πέρα από το απλά να μειώσει τα έξοδα, η Delta χρησιμοποίησε τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Κεφάλαιο 11 για να μεταμορφώσει πλήρως κάθε τομέα της επιχείρησης και να δημιουργήσει τη βάση για μακρoπρόθεσμη επιτυχία που θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε σε τυχόν μελλοντικές αστάθειες στον τομέα της αεροπορικής βιομηχανίας», δήλωσε ο Edward Bastian, Οικονομικός Προϊστάμενος της Delta. «Με ένα άρτιο σχέδιο δαπανών, με την βελτίωση των εσόδων και τις ισχυρές οικονομικές βάσεις, εξερχόμαστε από το καθεστώς επιτήρησης του Κεφαλαίου 11, σε θέση ισχυρή και έτοιμοι να δημιουργήσουμε επ’ αυτής της βάσης».

Οι λειτουργικές βελτιώσεις της Delta είχαν ως στόχο τον εμπλουτισμό της εμπειρίας του πελάτη και τη δημιουργία ενός ισχυρότερου και πιο ισορροπημένου δικτύου, ως αποτέλεσμα της προσθήκης περισσότερων από 60 νέων διεθνών δρομολογίων.

«Σε μόλις 19 μήνες καταφέραμε τη μεγαλύτερη διεθνή επέκταση στην ιστορία της Delta”, δήλωσε ο Chief Operating Officer (Προϊστάμενος Επιχειρήσεων) της Delta, κ. Jim Whitehurst. «Σήμερα, η Delta μεταφέρει τους πελάτες σε περισσότερα μέρη από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρία και είναι ο ηγετικός αερομεταφορέας μεταξύ ΗΠΑ και υπερατλαντικών προορισμών. Ακόμη και στο μεσουράνημα της αλλαγής της πορείας μας, οι υπάλληλοί μας συνέχισαν να εστιάζουν στον πελάτη και την επιχείρηση. Την περσινή χρονιά το προσωπικό της Delta παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις στις έγκαιρες αφίξεις και στην εξυπηρέτηση των πελατών. Μάλιστα, η Delta κατετάγη στη δεύτερη θέση σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας JD Power που αφορούσε την ικανοποίηση των πελατών από αεροπορικές εταιρίες της Βορείου Αμερικής για το 2006», συνέχισε ο κύριος Whitehurst.

Σύμφωνα με τις προηγούμενες ανακοινώσεις της Delta και όπως απαιτείται από το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης που εγκρίθηκε από το Πτωχευτικό Δικαστήριο, η προ- ανασχεδιασμού κοινή μετοχή της Delta, που διαπραγματευόταν με το σύμβολο DALRQ, θα ακυρωθεί (σε εφαρμογή από τις 30 Απριλίου 2007, ώρα 09.00). Ο μέτοχοι που διαθέτουν αυτές τις κοινές μετοχές δεν θα λάβουν μερίσματα καμίας μορφής βάσει του Σχεδίου Ανασχεδιασμού.

Η εταιρία θα εκδώσει νέους τίτλους κοινών μετοχών της Delta για την πληρωμή των πτωχευτικών οφειλών και ως μέρος ενός προγράμματος αποζημίωσης των υπαλλήλων της μετά την έξοδο από την επιτήρηση Αυτές οι νέες μετοχές θα εκδοθούν στις αρχές Μαΐου 2007. Οι νέες μετοχές έχουν εγκριθεί για την κατάταξη σε λίστα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) ξεκίνησε στις 26 Απριλίου 2007 «άμα τη εκδόσει» και η κανονική συναλλαγή αναμένεται να ξεκινήσει στις 3 Μαΐου, με το σύμβολο DAL.

Η Delta Air Lines, μαζί με τις Delta και Delta Connection, προσφέρει στους πελάτες της πτήσεις προς 312 προορισμούς σε 52 χώρες, τους περισσότερους προορισμούς από οποιαδήποτε άλλη παγκόσμια αεροπορική εταιρία. Mε περισσότερες από 60 νέες διεθνείς διαδρομές να έχουν προστεθεί την περασμένη χρονιά, η Delta Air Lines είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους διεθνείς αερομεταφορείς της Aμερικής και ηγετικός αερομεταφορέας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, την Iνδία και το Ισραήλ, με πτήσεις σε 31 υπερατλαντικούς προορισμούς. Προς τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, η Delta προσφέρει περισσότερες από 600 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 58 προορισμούς. Παράλληλα, οι εμπορικές συμμαχίες της Delta επιτρέπουν στους επιβάτες της να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν SkyMiles σε περισσότερες από 15.000 πτήσεις που προσφέρονται από τη SkyTeam και άλλες συνέταιρες εταιρίες. Η Delta είναι ιδρυτικό μέλος της SkyTeam, μιας παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, που προσφέρει στους πελάτες της εκτεταμένες πτήσεις και υπηρεσίες σε παγκόσμιους προορισμούς. Μαζί με τις αεροπορικές εταιρίες της συμμαχίας SkyTeam, η Delta προσφέρει πτήσεις σε 456 παγκόσμιους προορισμούς, σε 100 χώρες. Οι επιβάτες μπορούν να πραγματοποιήσουν το check in για την πτήση τους, να εκτυπώσουν την κάρτα επιβίβασης και να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση delta.com.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024