Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ easyJet προβλέπει επιστροφή στα κέρδη
Κερδοφορία στις αερομεταφορές

Η easyJet προβλέπει επιστροφή στα κέρδη

Οι προβλέψεις της easyJet είναι ότι η εταιρία θα επιστρέψει στη κερδοφορία, καθώς η ταξιδιωτική βιομηχανία αντιμετωπίζει την οικονομική ύφεση, και σχεδιάζει να επεκτείνει τα καλοκαιρινά δρομολόγια της ανταποκρινόμενη στην έντονη ζήτηση.

Οι ισχυρές κρατήσεις που δέχεται η easyJet δείχνουν ότι η εταιρία βελτιώνει τις επιδόσεις της στο πρώτο τρίμηνο κατά 80 εκατομμύρια λίρες σε ετήσια βάση και σύμφωνα με την ανακοίνωση της προβλέψει επιστροφή στα ετήσια κέρδη μετά από τρία χρόνια ζημιών. Η πρόβλεψη αυτή βασίζεται στην «ισχυρή και διαρκή» ζήτηση επιβατών, καθώς η ταξιδιωτική βιομηχανία αντιμετωπίζει την οικονομική επιβράδυνση.

Οι μετοχές της easyJet σημείωσαν άνοδο 10% στις πρόσφατες συναλλαγές της Τετάρτης στο Λονδίνο μετά την πρόβλεψη, καθώς η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους δήλωσε ότι οι πελάτες φαίνεται ότι «βάζουν προτεραιότητα στις δαπάνες για διακοπές». Ανέφερε επίσης τρία Σαββατοκύριακα που έσπασαν ρεκόρ για έσοδα από πωλήσεις αυτόν τον μήνα.

Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει σταδιακά τα δρομολόγια πτήσεων της μέχρι το καλοκαίρι και να επιστρέψει στα επίπεδα πτήσεων πριν από την πανδημία έως τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

Ο Johan Lundgren, διευθύνων σύμβουλος της easyJet, δήλωσε ότι εξεπλάγη από την καταναλωτική ζήτηση, και από το γεγονός ότι οι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα σε προορισμούς που προσφέρουν αξία για τα χρήματα (value for money), συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και της Αιγύπτου. Επίσης, δήλωσε ότι “Είδαμε ισχυρή και διαρκή ζήτηση για ταξίδια το πρώτο τρίμηνο, με σχεδόν 50% μεγαλύτερη ζήτηση από πελάτες σε σύγκριση με πέρυσι. Η αεροπορική εταιρεία πουλούσε αρκετές θέσεις για να γεμίσει πέντε αεροσκάφη κάθε λεπτό κατά τις πιο πολυσύχναστες περιόδους των πρόσφατων χειμερινών εκπτώσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024