Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ ισλανδική PLAY ξεκινά πτήσεις από Αθήνα προς Ισλανδία και ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2023
Αεροπορικές εταιρείες

Η ισλανδική PLAY ξεκινά πτήσεις από Αθήνα προς Ισλανδία και ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2023

Η χαμηλού κόστους ισλανδική αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα με δύο πτήσεις, κάθε Τρίτη και Σάββατο.

Η PLAY, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία από την Ισλανδία, ξεκίνησε τις πωλήσεις εισιτηρίων για πτήσεις από την Αθήνα προς την Ισλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έχοντας αρχικά στο πρόγραμμά της δύο πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο, αρχής γενομένης από τις 3 Ιουνίου 2023.

Η PLAY προσφέρει υπερατλαντικές πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης και έχει 27 προορισμούς στο δίκτυο δρομολογίων της. Από τη νέα χρονιά στον στόλο της εταιρείας θα λειτουργούν 10 Airbus A320/A321neo.

Η PLAY ιδρύθηκε το 2019 και είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ισλανδίας που προσπαθεί να κάνει τα ταξίδια προσιτά για όλους. Το βασικό σύνθημά της είναι “Pay less, PLAY more” (Πληρώστε λιγότερο, ΠΑΙΞΤΕ περισσότερο), που σημαίνει ότι οι πελάτες της ξοδεύουν λιγότερα για τα αεροπορικά εισιτήριά τους και έτσι μπορούν να ξοδέψουν περισσότερα ενώ διασκεδάζουν στους προορισμούς στους οποίους τους μεταφέρει η PLAY.

Από την Ισλανδία, οι επιβάτες της PLAY μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις ΗΠΑ, όπου η εταιρεία εκτελεί δρομολόγια προς τέσσερις προορισμούς: Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Βοστώνη και Βαλτιμόρη. Ο χρόνος πτήσης από την Αθήνα στο Ρέικιαβικ είναι περίπου 5 ώρες 30 λεπτά και για όσους ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ ο χρόνος για την πτήση ανταπόκρισης θα είναι περίπου 2 ώρες.

“Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Αθήνα. Όπου έχουμε ξεκινήσει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας έως τώρα, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν πέσει. Οπότε αυτός είναι ο στόχος μας και για την Ελλάδα: να έρθουμε δυναμικά και να μειώσουμε το κόστος των πτήσεων προς την Ισλανδία και τις ΗΠΑ από την Αθήνα”, δήλωσε ο Birgir Jónsson, διευθύνων σύμβουλος της PLAY.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των ταξιδιωτών από την Αθήνα προς την Ισλανδία έχει αυξηθεί σημαντικά τα προηγούμενα χρόνια, ήδη πριν από την πανδημία -ετήσιος ρυθμός αύξησης 20% μεταξύ 2015 και 2021, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η αύξηση τον τελευταίο έναν χρόνο -περίπου 8.700 ταξιδιώτες μεταξύ Ιουλίου 2021 και Αυγούστου 2022, με τους περισσότερους να επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Ισλανδία τον Αύγουστο. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Νέα Υόρκη είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός στη Βόρεια Αμερική από την Αθήνα, με 500 επιβάτες πτήσεων καθημερινά, είναι οι βασικοί λόγοι που ώθησαν την PLAY να μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά για να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού.

Ο Birgir Jónsson, διευθύνων σύμβουλος της PLAY.

“Στην PLAY μπορείτε να επιλέξετε πώς θα ταξιδέψετε. Είναι όπως όταν πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο, όπου μπορείτε να επιλέξετε από το μενού αυτό που εσείς θέλετε”, εξηγεί ο κ.  Jónsson και καταλήγει: “Με αυτόν τον τρόπο οι επιβάτες μας μπορούν να επιλέξουν πόσα ξοδεύουν για τις υπηρεσίες μας με βάση τις ανάγκες τους. Είμαστε σίγουροι ότι έτσι θα κάνουμε τα ταξίδια πιο προσιτά, πιο ευχάριστα και λίγο πιο διασκεδαστικά –γιατί σε ποιον δεν αρέσουν οι καλές προσφορές στα αεροπορικά εισιτήρια;”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024