Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Lufthansa υποδέχεται στη συμμαχία Star Alliance την British Midland

Η Lufthansa υποδέχεται στη συμμαχία Star Alliance την British Midland

Η British Midland που είναι η δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρία της Μεγάλης Βρετανίας, ανακοίνωσε στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο ότι από την Άνοιξη του 2000 θα αποτελεί μέλος […]

Η British Midland που είναι η δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρία της Μεγάλης Βρετανίας, ανακοίνωσε στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο ότι από την<...> Άνοιξη του 2000 θα αποτελεί μέλος της συμμαχία<.>ς Star Alliance.
Ο πρόεδρος της Deutsche Lufthansa A.G. κ. Jurgen Weber δήλωσε ότι η Lufthansa είναι ευχαριστημένη από την απόφαση της British Midland.
Η British Midland, επίσης, υποδέχεται τον γερμανικό αερομεταφορέα σαν μέτοχο στην επιχείρηση της. Η Lufthansa πρόκειται, με την έγκριση από την αρμόδια αρχή, να εξαγοράσει από την σκανδιναβική SAS το 1/2 από το 40% των μεριδίων της στην British Midland.
Με την είσοδο της British Midland στην Star Alliance δημιουργούνται οι βασικές προϋποθέσεις για θεμιτό και μακρόχρονο ανταγωνισμό μεταξύ των ευρωπαϊκών συμμαχιών. Ο κ. Jurgen Weber δήλωσε ότι: "είμαστε υπερήφανοι που η British Midland επέλεξε μετά από πολλές μελέτες να συμμετάσχει στην συμμαχία Star Alliance και να εξασφαλίσει σημαντική θέση στην αεροπορική αγορά που διευρύνεται συνεχώς", ενώ συνέχισε λέγοντας ότι: "η Star Alliance έχοντας σαν συνεργάτη μια αξιόλογη εταιρία σαν την British Midland θα αποκτήσει πρόσβαση στην σημαντική βρετανική αγορά.”
Η British Midland που ιδρύθηκε το 1938 απασχολεί σήμερα περισσότερους από 6.000 εργαζόμενους και πραγματοποιεί πτήσεις σε περισσότερες από 29 χώρες στην Ευρώπη. Μέσω του αεροδρομίου Heathrow στο Λονδίνο εξυπηρετεί 20 από τους ευρωπαϊκούς προορισμούς της. Στο πρόγραμμα πτήσεων εσωτερικού περιλαμβάνει 17 δρομολόγια ενώ ο στόλος της αποτελείται από 50 αεροσκάφη με τα οποία εξυπηρέτησε το 1998 έξι εκατομμύρια επιβάτες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024