Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗ νέα αεροπορική Cycladic ξεκινά πτήσεις στο Αιγαίο τον Οκτώβριο
Αεροπορικές εταιρείες

Η νέα αεροπορική Cycladic ξεκινά πτήσεις στο Αιγαίο τον Οκτώβριο

(φωτο: hellas.postsen.com).

H Cycladic θα πετά αρχικά μόνο μεταξύ συγκεκριμένων νησιών των Κυκλάδων, της Ρόδου και της Κρήτης. Οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν εντός του Οκτωβρίου και αρχικά θα συνδέονται μεταξύ τους Χανιά, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονος, Πάρος, Ρόδος και Σύρος. Κατά τους χειμερινούς μήνες θα προστεθούν και κάποιοι ακόμη προορισμοί, ενώ το καλοκαίρι θα συμπεριληφθεί και η Μήλος.

Η νέα, ενδονησιωτική αεροπορική εταιρεία με το όνομα Cycladic ξεκινά πτήσεις από/προς τα Δωδεκάνησα αλλά και από/προς την Αθήνα, με ένα στόλο μικρών αλλά υπερπολυτελών αεροσκαφών (Cessna Grand Caravan), ενώ υπόσχεται μέσο κόστος εισιτηρίου για απλή διαδρομή όχι άνω των 200 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Καθημερινής”, η Cycladic αποτελεί επένδυση που υλοποιεί σχήμα συμφερόντων του εφοπλιστή κ. Νικόλα Λυκιαρδόπουλου, γνωστού μεταξύ άλλων και για τις επενδύσεις του στις ιχθυοκαλλιέργειες. Σε αυτό το πρώτο στάδιο του επιχειρηματικού σχεδίου η αεροπορική θα χρησιμοποιήσει τρία καινούργια μονοκινητήρια high wing turboprop Cessna Grand Caravan EX, κόστους άνω των 3 εκατ. ευρώ έκαστο.

Τα δύο από αυτά τα αεροσκάφη θα εκτελούν συγκεκριμένα τακτικά δρομολόγια. Εισιτήρια για αυτές τις πτήσεις θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αγοράζουν είτε online είτε μέσω πρακτορείων. Θα έχουν τους δικούς τους κωδικούς, όπως όλες οι πτήσεις, και το check in θα γίνεται κανονικά στα γραφεία επίγειας εξυπηρέτησης των αεροδρομίων, όπως όλων των άλλων εμπορικών πτήσεων. Το τρίτο Cessna Grand Caravan EX θα παραμένει ελεύθερο προς εκμίσθωση, προκειμένου να εκτελεί ιδιωτικές πτήσεις.

Η χωρητικότητα του κάθε Cessna Grand Caravan κυμαίνεται, ανάλογα με τις ανάγκες, από 8 έως 12 επιβάτες και θα διαθέτει δύο πιλότους. Ο κάθε επιβάτης θα μπορεί να μεταφέρει κανονικά αποσκευή έως 23 κιλών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο χρόνος πτήσης Σαντορίνη – Μήλος είναι 20΄, ενώ πηγές της εταιρείας υπόσχονται ότι πρόθεση της Cycladic είναι το μέσο κόστος του εισιτηρίου να κρατηθεί κάτω από τα 200 ευρώ. Ωστόσο, προσθέτουν πως μπορεί να μεταβάλλεται ανάλογα με τη ζήτηση.

H Cycladic θα πετάει αρχικά μόνο μεταξύ συγκεκριμένων νησιών των Κυκλάδων, της Ρόδου και της Κρήτης. Τα δύο αεροσκάφη που θα πραγματοποιούν αυτά τα δρομολόγια θα έχουν ως βάση τους την Πάρο. Οι ιδιωτικές πτήσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί το τρίτο αεροσκάφος θα μπορούν, μεταξύ άλλων, να αναχωρούν και να φθάνουν στην Αθήνα.

Η εταιρεία έχει ένα ευέλικτο πλάνο που, εκτός από την προοπτική μεγέθυνσης του στόλου αεροσκαφών της, προβλέπει και τη δυνατότητα να μπορούν να προστεθούν και άλλοι προορισμοί, βάσει πάντοτε της εξέλιξης της ζήτησης. Οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν εντός του Οκτωβρίου και στο αρχικό στάδιο θα συνδέονται μεταξύ τους Χανιά, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονος, Πάρος, Ρόδος και Σύρος, αλλά κατά τους χειμερινούς μήνες θα προστεθούν και κάποιοι ακόμη προορισμοί, ενώ το καλοκαίρι θα συμπεριληφθεί και η Μήλος. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα slots στα αεροδρόμια και έχει ολοκληρώσει όλη την προετοιμασία που απαιτείται, όπως είναι, για παράδειγμα, η βάση συντήρησης των αεροσκαφών και η στελέχωση όλων των μονάδων λειτουργίας της.

Κύκλοι της διοίκησης της εταιρείας δήλωσαν στην “Καθημερινή” ότι “το όραμα είναι να αυξηθεί η σύνδεση των ελληνικών νησιών μεταξύ τους με γρήγορο και εύκολο τρόπο, ενώ σκοπός είναι όχι μόνο η δημιουργία ενός αποκλειστικά τουριστικού προϊόντος αλλά και μιας υπηρεσίας που θα διευκολύνει τις κινήσεις των μόνιμων κατοίκων των νησιών όλο τον χρόνο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμο τουρισμό αν οι ενέργειες των ανθρώπων του κλάδου δε βελτιώνουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των κατοίκων στους εκάστοτε προορισμούς”.

Στα μελλοντικά σχέδια της Cycladic δεν είναι μόνο η αγορά και άλλων αεροσκαφών, όπως προαναφέρθηκε, αλλά και η επένδυση σε ηλεκτρικά αεροπλάνα. Η αεροπορική θα λειτουργεί σε 12μηνη βάση, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν εκτελεί δρομολόγια σε επιδοτούμενους προορισμούς και αποτελεί καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία και επένδυση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024