Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ νορβηγική αεροπορική εταιρεία Flyr κήρυξε πτώχευση
Πτωχεύσεις

Η νορβηγική αεροπορική εταιρεία Flyr κήρυξε πτώχευση

Η νορβηγική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Flyr κήρυξε πτώχευση χθες αφήνοντας 400 εργαζόμενους χωρίς εργασία.

Η ζημιογόνα νορβηγική αεροπορική εταιρεία Flyr ανακοίνωσε χθες ότι κηρύσσει πτώχευση αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα μετρητά που χρειαζόταν για τις δραστηριότητές της.

H ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει “η Flyr απέτυχε με το νέο οικονομικό σχέδιο και το διοικητικό συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για περαιτέρω λειτουργία. Η εταιρεία κήρυξε πτώχευση την 1η Φεβρουαρίου 2023. Η Flyr έχει πλέον διακόψει τις συναλλαγές της και όλες οι πτήσεις ακυρώνονται και δεν θα επαναπρογραμματιστούν. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους επέλεξαν να πετάξουν μαζί μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Θα μας λείψετε όλοι από τα βάθη της καρδιάς μας και θα ζητήσουμε βαθιά συγγνώμη από όλους όσους επηρεάστηκαν από το γεγονός ότι τώρα πρέπει να πάμε για προσγείωση. Ενθαρρύνουμε όλους όσους έχουν κάνει κράτηση εισιτηρίου μαζί μας να επικοινωνήσουν με την εταιρεία της πιστωτικής τους κάρτας για επιστροφή χρημάτων. Ο σύνδικος πτώχευσης έχει πλέον αναλάβει όλη την ευθύνη για το Flyr στο μέλλον και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω email. Σημειώστε ότι αυτό είναι το μόνο κανάλι ανοιχτό για τυχόν ερωτήσεις και πληροφορίες.”

Η εταιρία είχε πετάξει κατά καιρούς στην Ελλάδα με ναυλωμένες (charter) πτήσεις, ενώ πετούσε σε Ισπανία, Ιταλία και Λονδίνο. Στο κόμβο της υπήρχε ως αναφορά η Ελλάδα. Περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους ως αποτέλεσμα της χρεοκοπίας, δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Flyr, Erik Braathen, στη νορβηγική εφημερίδα Dagbladet.

Η Flyr, η οποία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στα μέσα του 2021 για να εξυπηρετεί εγχώριους προορισμούς στη Νορβηγία καθώς και στην Ευρώπη, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι αδύναμες χρηματοπιστωτικές αγορές και η αβεβαιότητα σχετικά με τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια την εμπόδισαν να συγκεντρώσει περισσότερα μετρητά.

Τον Νοέμβριο, η Flyr είπε ότι η εξασφάλιση περισσότερων κεφαλαίων ήταν ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της χειμερινής περιόδου και την προετοιμασία για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023, αλλά ήταν σε θέση να συγκεντρώσει μόνο περίπου τα μισά από τα απαιτούμενα μετρητά εκείνη την εποχή.

Ο αερομεταφορέας έχει έναν μισθωμένο στόλο 12 αεροσκαφών Boeing 737, συμπεριλαμβανομένων έξι αεροπλάνων 737 MAX με σύμβαση από την Air Lease Corp. Η εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα ότι προσπάθησε και απέτυχε τις τελευταίες ημέρες να εξασφαλίσει 330 εκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (33 εκατομμύρια δολάρια) χρηματοδότησης, προκαλώντας πτώση 78% στην τιμή της μετοχής της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024