Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚ. Καραμανλής: Φιάσκο η πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας – Χ. Βερελής: Τις ίδιες ακριβώς δυσχέρειες θα είχε και η ΝΔ

Κ. Καραμανλής: Φιάσκο η πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας – Χ. Βερελής: Τις ίδιες ακριβώς δυσχέρειες θα είχε και η ΝΔ

Για “οικτρό κατάντημα” της εταιρίας που πλάστηκε “κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση της κυβέρνησης” μίλησε εχθές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής σε σύσκεψη του κόμματος, αναφερόμενος στο θέμα […]

Για "οικτρό κατάντημα" της εταιρίας που πλάστηκε "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση της κυβέρνησης" μίλησε εχθές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας<...> Κώστας Καραμανλής σε σύσκεψη του κόμματος, αναφερόμενος στο θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.>.

"Η κυβέρνηση του κ. Σημίτη, στην αδυναμία της να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, καταφεύγει σε αυτοσχεδιασμούς και παλινωδίες, που πληρώνουν η ελληνική οικονομία, οι εργαζόμενοι και οι φορολογούμενοι πολίτες. Στην υπόθεση της Ολυμπιακής απεδείχθη στην πράξη, πώς πραγματικά εννοούν τον εκσυγχρονισμό, ποιες είναι οι διαχειριστικές τους ικανότητες, ποιος είναι ο σεβασμός τους στο δημόσιο χρήμα, ποιες είναι οι συνέπειες της αιχμαλωσίας τους σε μικροκομματικές σκοπιμότητες" είπε.

Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατασπατάλησε ένα τρισεκατομμύριο δραχμές σε "δήθεν σχέδια εξυγίανσης" και ότι χρειάστηκαν επτά χρόνια, επτά διοικήσεις, επτά υπουργοί και ένας πρωθυπουργός για να καταλήξουν σ' αυτό που η ΝΔ πρότεινε, δηλαδή την αποκρατικοποίηση της εταιρίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως παραμένουν αναπάντητα μεγάλα ερωτήματα σχετικά με τις ευθύνες που πρέπει να αναληφθούν, για τους ισολογισμούς της εταιρίας και το "φιάσκο" πώλησής της και για τα στοιχεία που δόθηκαν από την κυβέρνηση στη Σύμβουλο Εταιρία του Ελληνικού Δημοσίου ώστε να κηρύξει πρώτη υποψήφια ανάδοχο στο διαγωνισμό για την Ολυμπιακή, μια εταιρία που κήρυξε πτώχευση (Axon Airlines).

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Συντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων κ. Γ. Αλογοσκούφης, ο Συντονιστής της ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ν. Κακλαμάνης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Καθηγητής κ. Π. Παυλόπουλος, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κ. Ευ. Μεϊμαράκης, ο υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Αθ. Χειμάρας, ο αναπληρωτής του Τομέα κ. Ν. Αγγελόπουλος και ο Εκπρόσωπος Τύπου κ. Θ. Ρουσόπουλος.

Απάντηση Βερελή

"Ηθελημένα διαστρεβλωτικές των πραγματικών γεγονότων" χαρακτήρισε τις δηλώσεις Καραμανλή ο υπουργός Μεταφορών Χ. Βερελής σημειώνοντας ότι "τις ίδιες ακριβώς δυσχέρειες θα είχε και η Νέα Δημοκρατία αν διαχειριζόταν το θέμα". Ο κ. Βερελής σε ανακοίνωσή του επισημαίνει επιπλέον: "Γιατί η ΝΔ δεν έθεσε όλο αυτό το διάστημα θέμα για τη συμμετοχή της AXON, αλλά προσπαθεί σήμερα να βγάλει μικροκομματικά οφέλη από το γεγονός ότι εμείς απορρίψαμε την προσφορά της και στραφήκαμε στο δεύτερο όμιλο".

"Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση διότι διαπραγματεύθηκε με ορισμένες εταιρείες και επιχείρημά της είναι η επιγενόμενη αναστολή λειτουργίας μιας από αυτές (Αxon). Τι θα μας συμβούλευε λοιπόν η ΝΔ, να τελειώναμε γρήγορα-γρήγορα με την Axon ή να κάναμε αυτό το οποίο τελικώς πράξαμε βάζοντας απολύτως συγκεκριμένους όρους και στραφήκαμε τελικά στο δεύτερο όμιλο;

Η διαδικασία εξαγοράς της Sabena από τη Swissair διάρκεσε επί μήνες, προωθήθηκε χωρίς διαγωνισμό και είχε τα γνωστά αποτελέσματα. Όσον αφορά τις συζητήσεις με το δεύτερο όμιλο (IAS) εάν έχει να μας πει κάτι, ας το κάνει εγκαίρως και ας μην περιμένει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων".

Τέλος, ο υπουργός Μεταφορών κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να δείξει "σοβαρότητα και ευθύνη, ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, όπου η Ολυμπιακή καλείται να πληρώσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου συνολικά 33 δισ. δραχμές για τις συμβάσεις των περίφημων έξι αεροπλάνων που υπεγράφησαν το 1991, υποθηκεύοντας έκτοτε το μέλλον της εταιρίας."

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024