Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚυβερνοεπίθεση στη SAS – Στην φόρα τα προσωπικά στοιχεία των πελατών της
Αεροπορικές

Κυβερνοεπίθεση στη SAS – Στην φόρα τα προσωπικά στοιχεία των πελατών της

Κυβερνοεπιθέσεις δέχονται εταιρείες και οργανισμοί στη Σουηδία.

Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε η σκανδιναβική αεροπορική εταιρία SAS, την περασμένη Τρίτη, η οποία προέτρεψε τους πελάτης να διαγράψουν την εφαρμογή από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επίθεση παρέλυσε τον ιστότοπο της εταιρείας και υπέκλεψε προσωπικές πληροφορίες των πελάτων, που είχαν εγκαταστήσει την εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα.

Το ίδιο απόγευμα, η Karin Nyman, επικεφαλής Τύπου της SAS, δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρεία εργάζεται για να διορθώσει την επίθεση στην εφαρμογή και τον ιστότοπό της.

«Δεν είμαστε σε θέση να πούμε πολλά περισσότερα αυτή τη στιγμή, καθώς δουλεύουμε στο να αντιμετωπίσουμε την επίθεση τώρα», είπε, προσθέτοντας ότι η εφαρμογή εκείνη τη στιγμή λειτουργούσε καλά.

Νωρίτερα, μιλώντας στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων TT, τόνισε ότι υπήρχε κίνδυνος να ληφθούν εσφαλμένες πληροφορίες με τη σύνδεση στην εφαρμογή και προέτρεψε τους πελάτες να απόσχουν από τη χρήση της.

Σύμφωνα με το TT, οι πελάτες που προσπάθησαν να συνδεθούν στην εφαρμογή SAS είχαν συνδεθεί σε λάθος λογαριασμούς και είχαν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία άλλων ατόμων. Η νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang ανέφερε ότι αυτό συνέβη και σε Νορβηγούς πελάτες.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες επιθέσεις έχουν παρατηρηθεί αρκετά, του τελευταίους μήνες, τόσο σε ιδιωτικές εταιρείες όσο και σε οργανισμούς της Σουηδίας.

Η προηγούμενη Τρίτη όμως, ήταν το αποκορύφωμα, καθώς ο ιστότοπος της αεροπορικής και ο εθνικός δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός της Σουηδίας, SVT, ήταν προσωρινά εκτός λειτουργίας. Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός έγραψε στον ιστότοπό του ότι μια ομάδα που ονομάζεται «Anonymous Sudan» είχε αναλάβει τα εύσημα για την επίθεση, αφού ανάρτησε στο Telegram ότι τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης θα δέχονταν επίθεση, ως αποτέλεσμα της καύσης του Κορανίου στη Σουηδία. Ωστόσο για την περίπτωση της αεροπορικής, προς το παρόν, δεν έχει καταλογιστεί σε κάποιον η ευθύνη.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024