Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςLufthansa: Προσφορά εξαγοράς προς τους μετόχους της Austrian Airlines AG
Η Lufthansa προσφέρει 4,49 ευρώ/μετοχή

Lufthansa: Προσφορά εξαγοράς προς τους μετόχους της Austrian Airlines AG

Η Lufthansa κατέθεσε δημόσια πρόταση- προσφορά εξαγοράς προς τους μετόχους της Austrian Airlines AG μέσω της OLH Osterreichische Luftverkehrs-Holding-GmbH, όπου προσέφερε 4,49 ευρώ ανά μετοχή. Η περίοδος κατάθεσης προσφορών ξεκίνησε […]

Η Lufthansa κατέθεσε δημόσια πρόταση- προσφορά εξαγοράς προς τους μετόχους της Austrian Airlines AG μέσω της OLH Osterreichische Luftverkehrs-Holding-GmbH, όπου<...> προσέφερε 4,49 ευρώ ανά μετοχή. Η περίοδος κατάθεσης προσφορών ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 11 Μαΐου 2009. Η τιμή προσφοράς ανταποκρίνεται στη μέση υπολογιζόμενη τιμή της μετοχής της Austrian Airlines που καταγράφηκε στη διάρκεια των 6 μηνών πριν την ανακοίνωση της προγραμματισμένης προσφοράς εξαγοράς: από 3 Ιουνίου 2008 μέχρι 2 Δεκεμβρίου 2008. Η τιμή εξαγοράς των 4,49 ευρώ / ανά μετοχή είναι περίπου 69% μεγαλύτερη από την τιμή της μετοχής στις 2 Δεκ. 2008 και 30% πάνω από την τιμή κλεισίματος της μετοχής στις 26 Φεβρουαρίου 2009.

Η προσφορά αντιπροσωπεύει ένα περαιτέρω βήμα στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Austrian Airlines από τον όμιλο της Lufthansa. Tα Εποπτικά Συμβούλια Γερμανίας, Deutsche Lufthansa AG και Αυστρίας, Osterreichische Industrieholding AG (OIAG) είχαν προηγουμένως εγκρίνει την αγορά των μετοχών και την ενσωμάτωση της Austrian Airlines AG στον όμιλο της Lufthansa, με αντίστοιχες συμφωνίες που υπογράφτηκαν στις 5 Δεκεμβρίου 2008. Στα πλαίσια των συμβάσεων αυτών, τα δύο μέρη συμφώνησαν εκτός άλλων στην απόκτηση από τη Lufthansa ποσοστού 41,56% των μετοχών της Austrian Airlines AG που κατείχε η OIAG. Το πακέτο των μετοχών θα αποκτηθεί στην τιμή των 366.000 ευρώ συν εντολή οφειλής που προβλέπει ένα μερίδιο κέρδους βασισμένο στην οικονομική ανάπτυξη των Αυστριακών αερογραμμών και την τιμή μετοχής της Lufthansa έναντι άλλων αεροπορικών μετά από τρία χρόνια. Η Lufthansa θα καταβάλει στην OIAG ποσό έως και 164 εκατ. ευρώ, αναλόγως της μελλοντικής οικονομικής απόδοσης της Austrian Airlines και με το αν η μετοχή της Lufthansa θα παρουσιάσει “υπεραπόδοση” συγκριτικά με τους ανταγωνιστές.

Στο μέλλον, οι μετοχές της Austrian Airlines AG θα ελέγχονται από την Αυστριακή εταιρία OLH Osterreichische Luftverkehrs-Holding-GmbH, μερίδιο 50,2 % της οποίας ανήκει στην OLP Osterreichische Luftverkehrs-Privatstiftung και 49,8 % στην OLB Osterreichische Luftverkehrs-Beteiligungs-GmbH, 100% θυγατρική της Lufthansa. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται – μεταξύ άλλων- στους όρους έγκρισης αντιτράστ και της έγκρισης δωρεάς ποσού ανασυγκρότησης ύψους 500 εκατ. ευρώ από την Αυστριακή Κυβέρνηση, ενώ και οι δύο παραπάνω όροι πρέπει να εγκριθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο τομέας της ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας υφίσταται σημαντικές μεταβολές και συγχωνεύσεις. Ο στόχος πίσω από την ενσωμάτωση της Austrian Airlines στον Όμιλο της Lufthansa είναι η ενίσχυση των δυνάμεων των δύο αεροπορικών εταιρειών, ώστε να υπάρξει βιώσιμη ισχυροποίηση της ανταγωνιστικότητας και συνολική κερδοφορία για τους συνεταίρους του ομίλου. Στο μέλλον, η Austrian Airlines θα είναι σε θέση να επωφελείται από την κλιμακωτή οικονομία, την ισχυρή παρουσία στη διεθνή αγορά και την ανταγωνιστική δύναμη της Lufthansa.

Η ενσωμάτωση στο πολυκομβικό σύστημα του Ομίλου της Lufthansa θα καταστήσει το δίκτυο δρομολογίων πιο ελκυστικό για τους πελάτες και των δύο αεροπορικών εταιριών και θα διασφαλίσει τη σύνδεση της Βιέννης με άλλες ευρωπαϊκές και διεθνείς επιχειρηματικές τοποθεσίες. Οι απαραίτητοι παράγοντες της ενσωμάτωσης είναι ότι θα διατηρηθεί το εμπορικό όνομα “Austrian” και η Austrian Airlines θα παραμείνει μια ανεξάρτητη αεροπορική εταιρεία με έδρα την Αυστρία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024