Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΜέτρα κατά της γρίπης των πτηνών λαμβάνει η Thai Airways

Μέτρα κατά της γρίπης των πτηνών λαμβάνει η Thai Airways

Τη διαβεβαίωση ότι συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας προς αποφυγή της εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών μέσα στην καμπίνα των επιβατών,αλλά και κατά τη μεταφορά φορτιών ή […]

Τη διαβεβαίωση ότι συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας προς αποφυγή της εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών μέσα στην καμπίνα των επιβατών,<...>αλλά και κατά τη μεταφορά φορτιών ή αλληλογραφίας έδωσε χτες στο επιβατικό κοινό, μέσω ανακοίνωσης της η αεροπορική εταιρία Thai Airways.

Η Thai έχει ήδη καθιερώσει το πρόγραμμα `Το πιο Υγιεινό Περιβάλλον Καμπίνας`, υπογραμμίζοντας την σημασία της υγιεινής μέσα στην καμπίνα επιβατών, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ασφαλές φαγητό και συνεχή καθαριότητα εκ μέρους όλου του προσωπικού της Thai, που τηρεί τους κανόνες υγιεινής με θρησκευτική ευλάβεια.

Μάλιστα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της Thai για τη δημόσια υγεία μέσω του παραπάνω προγράμματος, το οποίο έχει ήδη επεκταθεί και στα σαλόνια επιβατών, απένειμε στην εταιρία σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στην Γενεύη, πλακέτα βραβεύοντάς την για τα εξαιρετικά συστήματα υγιεινής της καμπίνας. Επιπλέον, η Thai βραβεύτηκε και για τη δημιουργία του `Biological Outbreak Operation Manual`, ένα εγχειρίδιο δράσης σε περίπτωση ξεσπάσματος επικίνδυνης επιδημίας. Η Thai είναι η πρώτη εταιρία στον κόσμο που διαθέτει τέτοιο εγχειρίδιο. Η αναγνώριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού προς την εταιρία, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση για κάθε ανησυχία ή ανάγκη τους, συμπεριλαμβανομένων και των μέτρων προστασίας στον τομέα της δημόσιας υγείας για τα οποία και βραβεύτηκε από τον Π.Ο.Υ..

Στα πλαίσια του προγράμματος `Το πιο Υγιεινό Περιβάλλον Καμπίνας` η Thai έχει τοποθετήσει φίλτρα TRUE HEPA στις καμπίνες επιβατών όλων των αεροσκαφών της αντικαθιστώντας τα φίλτρα HEPA που χρησιμοποιούν οι άλλες αεροπορικές εταιρίες. Τα φίλτρα TRUE HEPA είναι φίλτρα αέρα υψηλής απόδοσης, τα οποία είναι εγκεκριμένα για ιατρική χρήση ακόμα και μέσα στα χειρουργικά θέατρα και τα οποία έχουν τη δυνατότητα να θωρακίζουν κατά της μετάδοσης ασθενειών, βακτηρίων, σκόνης, μούχλας και υδρατμών με δυνατότητα να `πιάνουν` ιογενή μόρια μεγέθους 0.1 μικρονίων ή κατά 99.999%.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τα πληρώματα της Thai εμβολιάζονται κάθε χρόνο για τον ιό της γρίπης, καθώς και για τους μινιγκιτιδόκοκους, ιοί που είναι διαδεδομένοι στο Δελχί και τη Βομβάη όπου η Thai πετάει.

Παράλληλα με τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει η Thai κατά της γρίπης των πτηνών για τους επιβάτες της, η εταιρία έχει διαμορφώσει πολύ αυστηρές διαδικασίες μεταφοράς ζωντανών πτηνών για λόγους εξαγωγικού ή εισαγωγικού εμπορίου, που φτάνουν μέχρι και εμπάργκο στη μεταφορά τους από φάρμες ή περιοχές που η Κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει μολυσμένες.

Τέλος, βρίσκεται σε συντονισμό με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, το Υπουργείο Γεωργίας και συνεταιρισμούς στην Ταϊλάνδη, καθώς επίσης και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για να διευθύνει σε εθνικό επίπεδο επιδημιολογική έρευνα για τη γρίπη των πτηνών. Επιπλέον, η Thai έχει ετοιμαστεί και παρέχει πληροφορίες για τα προληπτικά μέτρα σε άλλους οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Διεθνής Ένωση Εναέριων Μεταφορών, και οι 16 αερογραμμές που υπάγονται στη Star Alliance.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024