Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟ ΔΑΑ βραβεύει τις αεροπορικές εταιρίες για την αναπτυξιακή πορεία τους το 2006
7ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιριών ΔΑΑ

Ο ΔΑΑ βραβεύει τις αεροπορικές εταιρίες για την αναπτυξιακή πορεία τους το 2006

Τις αεροπορικές εταιρίες που διέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία μέσα στο 2006, συμβάλλοντας στην κατάρριψη ενός ακόμα ρεκόρ για το ΔΑΑ με 15,1 εκατομμύρια επιβάτες (+5,6%), βράβευσε χτες ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”, στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιριών

Τις αεροπορικές εταιρίες που διέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία μέσα στο 2006, συμβάλλοντας στην κατάρριψη ενός ακόμα ρεκόρ για το ΔΑΑ με 15,1 εκατομμύρια επιβάτες (+5,6%), βράβευσε χτες ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”, στο<...>πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιριών που διοργανώνει σε ετήσια βάση.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών του ΔΑΑ αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία επικοινωνίας μεταξύ της Εταιρίας Αεροδρομίου και των αεροπορικών εταιριών, με θέματα όπως επισκόπηση των δραστηριοτήτων του προηγούμενου έτους, κίνητρα, εξελίξεις και προκλήσεις στο χώρο των αερομεταφορών κ.α. Παράλληλα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, επιβραβεύοντας την αναπτυξιακή δυναμική που κατέγραψαν οι αεροπορικές εταιρείες το 2006, τίμησε με ειδικές διακρίσεις τους αερομεταφορείς που πέτυχαν τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα δρομολόγιά τους από και προς την Αθήνα.

Ακολουθούν αναλυτικά τα βραβεία που απένειμε ο ΔΑΑ στις αεροπορικές εταιρίες:

Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη νέα εταιρία στον Αερολιμένα Αθηνών: Το βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρία Qatar Airways, η οποία το 2006 κατέγραψε την υψηλότερη επιβατική κίνηση μεταξύ των εταιριών που ξεκίνησαν δραστηριότητα στο ΔΑΑ κατά τη διάρκεια του 2005.

Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία μεταξύ των 10 εταιριών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2005: H εταιρία easyJet τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία μεταξύ των 10 εταιριών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2006.

Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία με χαμηλή επιβατική κίνηση / thin routes (2005 – 2006, ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής): Το βραβείο κατέκτησε η εταιρία Air Moldova για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής της κίνησης μέσα στο 2006.

Βραβείο για τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες ανά γεωγραφική περιοχή (υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση επιβατικής κίνησης 2005 – 2006)


  • H εταιρία Iberia τιμήθηκε στην κατηγορία αυτή ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία για την αγορά της Δυτικής Ευρώπης.
  • Η εταιρία Aeroflot – Russian Airlines βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης.
  • Η εταιρία Emirates Airlines τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στην αγορά της Μέσης Ανατολής.
  • Οι Delta Airlines τιμήθηκαν ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στην αγορά της Αμερικής.
  • Η Thai Airways τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στην αγορά της Ασίας.
  • H Aegean Airlines τιμήθηκε για την υψηλότερη ποσοστιαία ανάπτυξη επιβατικής κίνησης στην εγχώρια αγορά.

Η εταιρία Aegean Airlines τιμήθηκε επιπλέον ως η εταιρία με τη μεγαλύτερη αύξηση αριθμού επιβατών στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για το 2006.

Βραβείο για τη συνολική προσφορά στον τομέα των αερομεταφορών: Ο κ. Γιάννος Χατζημάρκου, πρώην Γενικός Διευθυντής της Cyprus Airways στην Ελλάδα και Πρόεδρος της Ένωσης Εκπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών Ελλάδος, τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά του στον τομέα των αερομεταφορών.

Το 7ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιριών του ΔΑΑ, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χτες, Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2007, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. H επισκόπηση της αεροπορικής αγοράς το 2006 και η αποτελεσματική διαχείριση θεμάτων λειτουργίας αεροδρομίων ήταν μερικά από τα κυριότερα θέματα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ενώ για πρώτη χρονιά ο ΔΑΑ προσέθεσε μια νέα κατηγορία βραβείων με στόχο να προβάλει και να επιβραβεύσει την ατομική συμβολή στον τομέα των αερομεταφορών.

Παράλληλα, οι φετινοί προσκεκλημένοι ομιλητές, κ. Eulogio Bordas – πρόεδρος της εταιρίας συμβούλων / αναλυτών της τουριστικής αγοράς `THR`, και κυρία Linda Tavlin – ειδική σε θέματα επικοινωνίας, ανέπτυξαν θέματα “Εξυπηρέτησης Επιβατών” και “Επικοινωνίας Κρίσεων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024