Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΟι Ολυμπιακές Αερογραμμές αντικρούουν δημοσιεύματα για `καθήλωση στόλου αεροσκαφών`

Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές αντικρούουν δημοσιεύματα για `καθήλωση στόλου αεροσκαφών`

Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές με ανακοίνωσή τους αντικρούουν τα δημοσιεύματα του Τύπου που τις θέλουν να καθηλώνουν τα Β717 και τα Α300-600. Συγκεκριμένα, ο ΟΑ αναφέρουν ότι “Οι Ολυμπιακές αερογραμμές, απαλλαγμένες από τις στρεβλώσεις και τα προβλήματα του παρελθόντος, προχωρούν σταθερά στην υλοποίηση των στόχων τους…

Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές με ανακοίνωσή τους αντικρούουν τα δημοσιεύματα του Τύπου που τις θέλουν να καθηλώνουν τα Β717 και τα Α300-600<...>. Συγκεκριμένα, ο ΟΑ αναφέρουν ότι “Οι Ολυμπιακές αερογραμμές, απαλλαγμένες από τις στρεβλώσεις και τα προβλήματα του παρελθόντος, προχωρούν σταθερά στην υλοποίηση των στόχων τους έτσι όπως αυτοί αναδεικνύονται μέσα από το Business Plan που θέλει τη νέα εταιρία να λειτουργεί με καθαρούς όρους στην ελεύθερη αγορά των Αερομεταφορών και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένες να κληρονομήσουν παλιές τακτικές και μεθοδεύσεις που οδήγησαν σε περιπέτειες την Ολυμπιακή Αεροπορία.

Με ομοιομορφία στο στόλο, με σύγχρονη οργάνωση και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με μισθολόγια και κανονισμούς ελεύθερης αγοράς για άμεση πρόσβαση στην ανταγωνιστικότητα των ημερών, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, ισχυρές όσο ποτέ άλλοτε, συνεχίζουν με ασφάλεια στις πτήσεις τους να διατηρούν τους κύκλους και τα χρώματα της Ολυμπιακής Αεροπορίας στις πέντε ηπείρους.

Δημοσιεύματα του τύπου αδικούν την σημερινή επιχειρησιακή δραστηριότητα των Ολυμπιακών Αερογραμμών και αποκαλύπτουν άγνοια του Business Plan της νέας εταιρίας στο οποίο με σαφήνεια υπογραμμίζεται ότι ο στόλος της νέας εταιρίας θα αποτελείται από 24 αεροσκάφη jet 150 θέσεων, 17 ελικοφόρα και 3 μεγάλων αποστάσεων.

Κάθε αναφορά περί του αντιθέτου δεν εκφράζει την πραγματικότητα και αυτό γιατί:

  • Τα αεροσκάφη Boeing 717 δεν ταιριάζουν στο δίκτυο των OA λόγω μεγέθους (100 θέσεων) και επιπλέον αποτελούν πρόσθετο σμήνος με όλα τα επακόλουθα αντιοικονομικά αποτελέσματα.
  • Τα Airbus A300-600 επίσης δεν ταιριάζουν στο δίκτυο των ΟΑ επειδή η οικονομική τους διαδρομή είναι 5 ώρες και τέτοιος προορισμός δεν υπάρχει στη γεωγραφική περιοχή που εκτελούν πτήσεις οι Ολυμπιακές Αερογραμμές.

Κάποιοι ίσως να ανακάλυψαν την χαμένη “Ατλαντίδα” και να θέλουν τις Ολυμπιακές Αερογραμμές να εκτελούν πτήσεις 5 ωρών προς τα τέσσερα σημεία του Ορίζοντα και προορισμούς στον Ατλαντικό, τη Νότια Σαχάρα, τη Βόρεια Θάλασσα και το Καζακστάν, σε γεωγραφικές περιοχές που δεν υπάρχουν άνθρωποι και αεροδρόμια.

Για την αναγκαιότητα ή όχι αγοράς και ενοικίασης των τριών Airbus A300-600 οι δημόσιοι κατήγοροι των ΟΑ ας απευθυνθούν σ΄ εκείνους που έφτιαχναν μελέτες και ερευνούσαν άγνωστες αγορές για την προσθήκη τους στον στόλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές βρίσκονται ήδη σε διαγωνισμό για την ενοικίαση 7 νέων σύγχρονων jet 150 θέσεων, ενισχύοντας έτσι το στόλο τους ακόμη περισσότερο, διαψεύδοντας συγχρόνως στην πράξη όλους όσους θέλουν αεροσκάφη τους καθηλωμένα στο αεροδρόμιο, απαντώντας σ` εκείνους που εγκλωβισμένοι στο παρελθόν συνεχίζουν να ανακαλύπτουν “σκάνδαλα” και “αδιαφανείς” διαδικασίες στη Διοικητική λειτουργία μίας νέας εταιρίας που κινείται πλέον χωρίς περιορισμούς στην ελεύθερη αγορά των Αερομεταφορών.

Συγκριτικά τώρα με την πληρότητα των αεροσκαφών και το δυσμενές περιβάλλον μέσα στο οποίο εκτελούνται οι πτήσεις, το μήνα Νοέμβριο 2003, σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο, είχαμε αύξηση +0,80% στο εξωτερικό και +8,4% στο εσωτερικό, ενώ την περίοδο από 01 Δεκεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2003, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2002, είχαμε απώλειες της τάξης του -9,2% στο εξωτερικό και αύξηση -0,15% στο εσωτερικό.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024