Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΟικονομική ενίσχυση αλλά και αναβολή της ανανέωσης του στόλου της ΟΑ

Οικονομική ενίσχυση αλλά και αναβολή της ανανέωσης του στόλου της ΟΑ

Σύμφωνα με το συμβούλιο υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οικονομικές ενισχύσεις για τις αεροπορικές εταιρίες θα είναι περιορισμένες. Ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής διαφώνησε με τους περισσότερους υπουργούς […]

Σύμφωνα με το συμβούλιο υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οικονομικές ενισχύσεις για τις αεροπορικές εταιρίες θα είναι περιορισμένες<...>.

Ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής διαφώνησε με τους περισσότερους υπουργούς τονίζοντας την αναγκαιότητα παροχής αποζημίωσης στους αερομεταφορείς για χρονικό διάστημα το οποίο θα υπερβαίνει τις 4 μέρες κατά τις οποίες είχε κλείσει ο εναέριος χώρος των ΗΠΑ.

Τελικά αποφασίστηκε η Ο.Α. να αποζημιωθεί για το διάστημα από 11 έως 18 Σεπτεμβρίου (αντί από 11 μέχρι 14 Σεπτεμβρίου), κυρίως λόγω του γεγονότος ότι η Ολυμπιακή έχει επηρεαστεί και από το κλείσιμο του εναερίου χώρου του Ισραήλ. Επίσης, δίνεται παράταση τριών ετών για την αντικατάσταση των 11 Boeing 737 – 200 τα οποία θα έπρεπε να αποσυρθούν τον Απρίλιο για περιβαλλοντικούς λόγους (πρόκληση υπερβολικού θορύβου). Τα αεροσκάφη αυτά θα μπορούν να πραγματοποιούν πτήσεις στο εσωτερικό της χώρας μας και σε τρίτες χώρες (εκτός Ε.Ε.).

Σημειώνεται πάντως ότι το ποσό της αποζημίωσης δεν θα υπερβαίνει τα 2 με 3 δισ. δρχ., ποσό το οποίο δεν θα λύσει το οξυμένο οικονομικό πρόβλημα της Ο.Α.

Ο Χρ. Βερελής κατά το συμβούλιο υπουργών Μεταφορών της Κοινότητας αναφέρθηκε επίσης στις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και στα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά περιοχών όπως η Ελλάδα η οποία είναι κατεξοχήν τουριστική χώρα και παράλληλα διαθέτει μεγάλο αριθμό αεροδρομίων, γεγονός που αιτιολογεί την αναγκαιότητα παρεκκλίσεων ως προς τη διαμόρφωση πολιτικής.

Αναφορικά με το θέμα της προστασίας από έκνομες ενέργειες στην πολιτική αεροπορία υποστήριξε τη σπουδαιότητα του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) ως προς την καθιέρωση ενιαίων διεθνών κανόνων ασφαλείας και την εφαρμογή τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης των αεροπορικών εταιριών έναντι τρομοκρατικών ενεργειών ζήτησε την επέκταση του χρονικού διαστήματος κάλυψης των συγκεκριμένων κινδύνων με κρατικές εγγυήσεις μέχρι το τέλος του 2001 με παράλληλη εξέταση της διακύμανσης των συνθηκών της αγοράς.

Τέλος, ο υπουργός Μεταφορών υποστήριξε ότι η εγχώρια αγορά αερομεταφορών θα υποστεί συρρίκνωση 10-40% το τρίτο τετράμηνο του έτους και ότι η κίνηση του νέου Αεροδρομίου κατά το 2002 θα είναι μειωμένη κατά 20%.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024