Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠαραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways

ΛΟΝΔΙΝΟ. Την περασμένη Παρασκευή το πρωί ο Robert (Bob) Ayling ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της British Airways από όπου αποχωρεί σε ηλικία 54 ετών […]

ΛΟΝΔΙΝΟ. Την περασμένη Παρασκευή το πρωί ο Robert (Bob) Ayling ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της British Airways<.> από όπου<...> αποχωρεί σε ηλικία 54 ετών με σκοπό να «αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια του».
Η χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου φάνηκε να αντέδρασε θετικά στα ξαφνικά νέα και η μετοχή της BA ανέβηκε πάνω από 12% μέσα σε τρεις ώρες (δεν είχαμε την τελική τιμή του κλεισίματος μέχρι την ώρα της σύνταξης του ρεπορτάζ).
Ο Bob Ayling διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της BA τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ήταν ίσως ο λιγότερο δημοφιλής από τους προκατόχους του. Κατηγορήθηκε για το κακό επίπεδο σχέσεων του με τα σωματεία και τους τουριστικούς πράκτορες λόγω κιόλας της πρόσφατης πρωτοβουλίας του για την καθιέρωση ενός δικτύου απευθείας πωλήσεων μέσα από το internet σε συνεργασία με την Lufthansa και άλλες αεροπορικές εταιρίες, με σκοπό τη μείωση του αριθμού των εισιτηρίων που εκδίδονται μέσω των ταξιδιωτικών πρακτόρων.
Παρόλα αυτά επιβραβεύτηκε για την ίδρυση της αεροπορικής εταιρίας χαμηλών ναύλων, ‘GO’, για τις αναβαθμίσεις στην παροχή υπηρεσιών από την BA συμπεριλαμβανομένης και της αναβάθμισης στην πολύ κερδοφόρα πλέον πρώτη θέση και για την δημιουργία της στρατηγικής συμμαχίας "One World" όπου συμμετέχουν και οι αεροπορικές εταιρίες Qantas, Cathay Pacific και American Airlines.
Ο Bob Ayling αποχωρώντας αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του δήλωσε ότι «η σκληρή δουλειά πλέον έχει γίνει και η BA είναι σε θέση να συνεχίσει να ηγείται στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική διεθνή αεροπορική βιομηχανία.»
Τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει προσωρινά ο πρόεδρος της BA κ. Lord Marshall συνεχίζοντας τη στρατηγική του Bob Ayling όπως δήλωσε, μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης του.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024