Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠιλότοι της Air France πιάστηκαν στα χέρια στο πιλοτήριο, εν μέσω πτήσης
Αεροπορικές εταιρείες

Πιλότοι της Air France πιάστηκαν στα χέρια στο πιλοτήριο, εν μέσω πτήσης

Τα νέα για τον καυγά προέκυψαν όταν η γαλλική υπηρεσία αεροπορικών ερευνών, BEA, εξέδωσε μια έκθεση την περασμένη Τετάρτη αναφέροντας ότι ορισμένοι πιλότοι της Air France δε δείχνουν την απαιτούμενη αυστηρότητα στην τήρηση των διαδικασιών κατά τη διάρκεια συμβάντων ασφαλείας.

Δύο πιλότοι της Air France τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά από καυγά σώμα με σώμα στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια πτήσης Γενεύη – Παρίσι τον περασμένο Ιούνιο, δήλωσε αξιωματούχος της Air France την Κυριακή. Η πτήση συνεχίστηκε και προσγειώθηκε με ασφάλεια και η διαμάχη δεν επηρέασε το υπόλοιπο της πτήσης, είπε ο αξιωματούχος, τονίζοντας τη δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας για ασφάλεια.

Η ελβετική εφημερίδα “La Tribune” ανέφερε ότι ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης είχαν διαφωνία λίγο μετά την απογείωση και έπιασαν ο ένας τον άλλον από τον γιακά, αφού ο ένας χτύπησε προφανώς τον άλλο. Το πλήρωμα καμπίνας επενέβη και ένα μέλος του πληρώματος πέρασε το υπόλοιπο της πτήσης στο πιλοτήριο με τους πιλότους για να τους προσέχει, ανέφερε η έκθεση.

Τα νέα για τον καυγά προέκυψαν όταν η γαλλική υπηρεσία αεροπορικών ερευνών, BEA, εξέδωσε μια έκθεση την περασμένη Τετάρτη αναφέροντας  ότι ορισμένοι πιλότοι της Air France δε δείχνουν την απαιτούμενη αυστηρότητα στην τήρηση των διαδικασιών κατά τη διάρκεια συμβάντων ασφαλείας.

Η έκθεση επικεντρώθηκε σε μια διαρροή καυσίμου σε πτήση της Air France από το Brazzaville της Δημοκρατίας του Κονγκό προς το Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2020, όταν οι πιλότοι άλλαξαν τη διαδρομή του αεροπλάνου αλλά δεν έκοψαν το ρεύμα στον κινητήρα ή δεν προσγειώθηκαν το συντομότερο δυνατό, όπως απαιτεί η διαδικασία σε περιπτώσεις διαρροής. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Τσαντ, αλλά η έκθεση της BEA προειδοποίησε ότι ο κινητήρας θα μπορούσε να είχε πάρει φωτιά.

Η έκθεση ανέφερε ακόμη τρεις παρόμοιες περιπτώσεις μεταξύ 2017 και 2022 και σημείωσε ότι ορισμένοι πιλότοι ενεργούσαν με βάση τη δική τους ανάλυση της κατάστασης αντί βάσει των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Η Air France σε απάντηση όλων αυτών είπε ότι διενεργεί έλεγχο ασφαλείας και δεσμεύτηκε να ακολουθήσει τις συστάσεις της BEA, οι οποίες περιλαμβάνουν να μπορούν οι πιλότοι να μελετούν τις πτήσεις τους μετά την ολοκλήρωσή τους και να γίνουν αυστηρότερα τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια σχετικά με την τήρηση των διαδικασιών.

Η αεροπορική εταιρεία σημείωσε ότι πραγματοποιεί χιλιάδες πτήσεις καθημερινά και η έκθεση ανέφερε μόνο τέσσερα τέτοια περιστατικά ασφαλείας.

Τα συνδικάτα πιλότων της Air France επιμένουν ότι η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας για όλους τους πιλότους και υπερασπίστηκαν τις ενέργειες των πιλότων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024