Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠτώχευσε η αεροπορική εταιρία Aero Lloyd Flugreisen

Πτώχευσε η αεροπορική εταιρία Aero Lloyd Flugreisen

Θύμα του μεγάλου ανταγωνισμού και της διεθνούς κρίσης στον τουρισμό έπεσε η αεροπορική εταιρία ναυλωμένων πτήσεων Aero Lloyd Flugreisen που από χθες το πρωί ανέστειλε τις πτήσεις της, όταν

Θύμα του μεγάλου ανταγωνισμού και της διεθνούς κρίσης στον τουρισμό έπεσε η αεροπορική εταιρία ναυλωμένων πτήσεων Aero Lloyd Flugreisen που από χθες<…> το πρωί ανέστειλε τις πτήσεις της, όταν η διοίκησή της ανακοίνωσε πως ο μεγαλομέτοχος της αεροπορικής εταιρίας, η βαυαρική τράπεζα Landesbank, αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρίας, χορηγώντας και νέο δάνειο. Κατόπιν αυτού κηρύχθηκε αναστολή πληρωμών, εξέλιξη που βάσει της γερμανικής νομοθεσίας σηματοδότησε και την υποχρεωτική διακοπή των πτήσεών της, με αποτέλεσμα να μείνουν ξεκρέμαστοι χιλιάδες τουρίστες σε διάφορα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και ελληνικά.

Η Aero Lloyd Flugreisen επρόκειτο να πραγματοποιήσει χθες εννέα πτήσεις από τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Ρόδου και της Καρπάθου, αλλά στις 7 το πρωί έκλεισε τα γραφεία της. Η εταιρία αντιπροσωπευόταν στην Ελλάδα από την Plotin.

Οι αρχικές φήμες απέδιδαν τη διακοπή των πτήσεων σε λογιστικό έλεγχο που, σύμφωνα με πληροφορίες, διενεργείτο στην εταιρία από πλευράς των αρμόδιων γερμανικών αρχών (διαδικασία κατά την οποία οι ελεγχόμενες εταιρίες υποχρεούνται να διακόψουν τις δραστηριότητές τους, βάσει της γερμανικής νομοθεσίας).

Ωστόσο, το σενάριο αυτό ουσιαστικά διαψεύστηκε, όταν ο εκπρόσωπος της Aero Lloyd Flugreisen GmbH und Co. Luftverkehrs KG, όπως είναι ο πλήρης τίτλος της εταιρίας που εδρεύει στη Γερμανία, ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα κατατεθεί στο αρμόδιο δικαστήριο της πόλης Μπαντ Χόμπουργκ και αίτηση έναρξης διαδικασίας πτώχευσης. Σημειώνεται ότι, πριν από την αναστολή των πτήσεων, η Aero Lloyd πετούσε με 21 αεροσκάφη σε 60 προορισμούς 13 διαφορετικών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, οι επιβάτες που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν χθες αλλά και τις προσεχείς μέρες μία από τις πτήσεις της εταιρίας από τα γερμανικά αεροδρόμια του Αμβούργου, του Ντίσελντορφ, της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, καθώς και της Βιέννης, είναι κατά πολύ περισσότεροι από 4.000, όπως είχε αρχικά ανακοινώσει η Aero Lloyd.

Όπως αναφέρει η γερμανική οικονομική εφημερίδα “Χάντελσμπλατ”, η Aero Lloyd, που απασχολεί 1.400 εργαζόμενους, ύστερα από την αναστολή των πτήσεών της, αφήνει περίπου 8.500 επιβάτες-πελάτες της στη Γερμανία αλλά και σε προορισμούς της εταιρίας στο εξωτερικό, όπως είναι και η Ελλάδα, ξεκρέμαστους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον ο τουριστικός όμιλος της TUI επρόκειτο να μεταφέρει σήμερα 500 πελάτες του με αεροσκάφη της Aero Lloyd σε προορισμούς στην Ελλάδα, κυρίως, αλλά και την Αίγυπτο.

Εξάλλου, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, κι ο αριθμός των τουριστών που ανέμεναν χθες στα αεροδρόμια της Ελλάδας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας και της Ισπανίας τις πτήσεις της Aero Lloyd, ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους είναι μεγαλύτερος των 4.500 που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Μάλιστα, σε Ελλάδα και Αίγυπτο βρίσκονται αυτή τη στιγμή 800 τουρίστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την TUI με σκάφη της Aero Lloyd στους προορισμούς των διακοπών τους. Πάντως, η TUI ανακοίνωσε ότι νοίκιασε ήδη δύο αεροπλάνα της εταιρίας LTU, με τα οποία θα μεταφερθούν οι περισσότεροι από τους τουρίστες αυτούς στην πατρίδα τους.

Επίσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο ανταγωνιστής της TUI, η βρετανική εταιρία Thomas Cook ανακοίνωσε ότι έχει αυτή τη στιγμή 1.000 πελάτες, οι οποίοι περιμένουν με τις βαλίτσες τους στα χέρια τα αεροσκάφη της Aero Lloyd, είτε να πάνε διακοπές στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, είτε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους από τις χώρες αυτές.

Στον όμιλο της βρετανικής εταιρίας ανήκουν επίσης η γερμανική Neckermann Reisen και η αεροπορική εταιρία φτηνών πτήσεων Air Marin, με αεροσκάφη της οποίας θα μετακινηθούν οι τουρίστες-πελάτες της Thomas Cook. Επίσης, η εταιρία έθεσε σε λειτουργία ειδική τηλεφωνική γραμμή, όπως είχε κάνει και η TUI, ώστε να επικοινωνούν οι τουρίστες-πελάτες της.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024