Τελευταία νέα
Νεκρά δεκαεπτά άτομα, μεταξύ τους πολλά παιδιά

Πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ

Δεκαεπτά άτομα, μεταξύ τους πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν την Κυριακή στις ΗΠΑ σε αεροπορικό δυστύχημα, όταν το αεροσκάφος που τους μετέφερε κατέπεσε και συνετρίβη στο νότιο μέρος της πολιτείας της Montana, […]

Δεκαεπτά άτομα, μεταξύ τους πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν την Κυριακή στις ΗΠΑ σε αεροπορικό δυστύχημα, όταν το αεροσκάφος που τους μετέφερε κατέπεσε και<...> συνετρίβη στο νότιο μέρος της πολιτείας της Montana, ανακοινώθηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ, που επικαλούνται αξιωματούχους της πολιτικής αεροπορίας.

Το αεροσκάφος, ένα μονοκινητήριο με στροβιλοκινητήρα εκτελούσε πτήση από το Orville της California στο Bozeman της Montana, όταν για άγνωστο λόγο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς την πόλη Μπούτε όπου επιχείρησε να προσγειωθεί, αλλά κατέπεσε 150 μέτρα πριν το διάδρομο προσγείωσης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 17 επιβαίνοντες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν παιδιά που πήγαιναν για σκί στη Μοντάνα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η πτώση οφείλεται στους ισχυρούς ανέμους που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στο μεταξύ, δύο πιλότοι μεταγωγικού αεροσκάφους της αμερικανικής εταιρείας αποστολών Fed Ex έχασαν τη ζωή τους, όταν το αεροσκάφος κατέπεσε τα ξημερώματα σήμερα στο αεροδρόμιο Narita κοντά στο Τόκυο, λόγω των σφοδρών ανέμων και πήρε φωτιά, μετέδωσαν τα ιαπωνικά ΜΜΕ. Το αεροσκάφος τύπου MD-11 προήρχεται από την πόλη Canton (νότια Κίνα) με έναν πιλότο και τον συγκυβερνήτη, ανέφερε εκπρόσωπος του αεροδορομίου που δεν ήταν σε θέση να αναφερθεί στην τύχη των δύο επιβαινόντων. Τα ιαπωνικά τηλεοπτικά μέσα έδειξαν εικόνες του αεροσκάφους που φαίνεται καμμένο ολόκληρο με εξαίρεση την καμπίνα των πιλότων. Στις εικόνες φαίνεται ακόμα ένας άνθρωπος πεσμένος στο έδαφος και ένα μέλος των σωστικών συνεργείων να προσπαθεί να του κάνει καρδιακές μαλάξεις.

Χθες επίσης, ουκρανικό αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk. Αρχικά, το CNN-Turk είχε κάνει λόγο για ρωσικό αεροσκάφος. Αλλά, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Ανατολή” διευκρίνισε στη συνέχεια, επικαλούμενο πηγές του αεροδρομίου, ότι επρόκειτο για ουκρανικό αεροσκάφος που πραγματοποιούσε πτήση από το Ντόνετσκ προς την Κωνσταντινούπολη με 44 επιβάτες και μέλη πληρώματος. Οι μπροστινές ρόδες του αεροσκάφους, ενός Embraer ERJ-145, που ανήκει στην αεροπορική εταιρία UDN, γλίστρησαν βγαίνοντας από την πίστα στο τέλος του διαδρόμου, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημίες στο αεροπλάνο. Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο τέλος του διαδρόμου, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από το CNN-Turk. Ο διάδρομος όπου συνέβη το ατύχημα έκλεισε, μετέδωσε το “Ανατολή”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024