Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣτο αεροδρόμιο της Ντόχα το πρώτο Airbus A340-600 της Qatar Airways

Στο αεροδρόμιο της Ντόχα το πρώτο Airbus A340-600 της Qatar Airways

Το πρώτο της αεροσκάφος, τύπου Airbus A340-600, υποδέχτηκε χτες η Qatar Airways στο διεθνή αεροδρόμιο της Ντόχα, αποτελώνταςστην ουσία τον πρώτο πελάτη της έκδοσης High Gross Weight, του μεγαλύτερου σε […]

Το πρώτο της αεροσκάφος, τύπου Airbus A340-600, υποδέχτηκε χτες η Qatar Airways στο διεθνή αεροδρόμιο της Ντόχα, αποτελώντας<...>στην ουσία τον πρώτο πελάτη της έκδοσης High Gross Weight, του μεγαλύτερου σε μήκος επιβατηγού αεροσκάφους του κόσμου. Το 266 θέσεων αεροσκάφος, που μπορεί να πετάξει χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς από την Ντόχα μέχρι την ανατολική ακτή των Η.Π.Α., προσγειώθηκε στην Ντόχα μετά από πτήση από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Airbus στην Τουλούζη.

Με την άφιξή του το αεροσκάφος πέρασε κάτω από αψίδα που σχημάτισαν με νερό πυροσβεστικά οχήματα του αεροδρομίου, καθώς είναι το πρώτο αεροσκάφος που προσγειώνεται στο διεθνές αεροδρόμιο της Ντόχα.

Στην τελετή άφιξης παρέστησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Airways, κύριος Akbar Al Baker, ο πρόεδρος της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Κατάρ και της Επιτροπής Διαχείρισης του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου της Ντόχα, κύριος Abdul Aziz Al Nuaimi, ο στρατηγός Nasser Al-Malki, επικεφαλής του τμήματος Διαβατηρίων και Ασφάλειας του αεροδρομίου, καθώς και στελέχη του αεροδρομίου, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας και δημοσιογράφοι.

Η άφιξη του αεροσκάφους σήμανε μια ακόμα πρωτιά για την Qatar Airways καθώς η εταιρία αποκάλυψε το νέο της διάκοσμο. Η αλλαγή αυτή είναι η πρώτη για την Qatar Airways μετά τον επανασχεδιασμό στον διάκοσμο των αεροσκαφών που έγινε το 1997. Ο νέος διάκοσμος θα λανσαριστεί σταδιακά καθώς νέα αεροσκάφη θα εισάγονται στον στόλο της Qatar Airways. Επίσης, τα υπάρχοντα αεροπλάνα θα βαφτούν σταδιακά με τα νέα χρώματα.

Το νέο αεροσκάφος A340-600 HGW (High Gross Weight) έχει σχεδιασμό καμπίνας τριών θέσεων με καινοτόμα στοιχεία όπως σαλόνια αναψυχής αποκλειστικά για την πρώτη και την επιχειρηματική θέση, ώστε οι επιβάτες που ταξιδεύουν στις θέσεις αυτές να μπορούν να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν.

Ένα ακόμα μοναδικό χαρακτηριστικό είναι η εκπομπή εν πτήση ζωντανών προγραμμάτων τηλεόρασης. Η ζωντανή προβολή τηλεοπτικών προγραμμάτων εφαρμόστηκε σταδιακά αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένα Airbus A330 της Qatar Airways σε δρομολόγια στην Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Οι βελτιώσεις αυτές αποτελούν μέρος της συνεχούς ανανέωσης του προϊόντος που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο με την παρουσίαση των νέων υπηρεσιών που προσφέρονται στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της εταιρίας για όλες τις διακεκριμένες θέσεις.

Το νέο A340-600 διαθέτει 8 καθίσματα Πρώτης Θέσης σε διαρρύθμιση 1-2-1, 42 καθίσματα Επιχειρηματικής Θέσης σε διαρρύθμιση 2-2-2 και 216 καθίσματα Οικονομικής Θέσης σε διαρρύθμιση 2-4-2. Η διαρρύθμιση της καμπίνας είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει το πιο ευρύχωρο περιβάλλον που υπάρχει σήμερα σε αεροσκάφος. Το A340-600 είναι το μεγαλύτερο σε μήκος επιβατικό αεροσκάφος του κόσμου, με άτρακτο συνολικού μήκους 75 μέτρων.

Σημειώνεται ότι η Qatar Airways έχει παραγγείλει 10 A340-600 με το πρώτο αεροσκάφος να παραδίδεται αυτό το καλοκαίρι και το τελευταίο σε διάστημα 2 ετών. Το αεροσκάφος έχει σχεδιαστεί για την εξυπηρέτηση πτήσεων μεγάλων αποστάσεων στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ την `Απω Ανατολή και την Αυστραλία. Ακόμη, η εταιρία σχεδιάζει να κάνει την πρώτη είσοδο στην αγορά της Βορείου Αμερικής φέτος με απευθείας πτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νέος Διάκοσμος

Στο νέο διάκοσμο της Qatar Airways το κεφάλι της αντιλόπης Όρυξ, που είναι το ζώο σύμβολο του κράτους του Κατάρ, καλύπτει το κάθετο σταθερό πτερύγιο και είναι βαμμένο με τα εταιρικά χρώματα της Qatar Airways. Το σχέδιο με την Όρυξ καλύπτει ολόκληρο το κάθετο σταθερό πτερύγιο και είναι αρκετά μεγενθυμένο σε σχέση με το σχέδιο που υπάρχει σήμερα στα αεροσκάφη της Qatar. Μια σημαντική νέα προσθήκη είναι ο σχεδιασμός της Όρυξ και στην «κοιλία» του A340-600, καθώς και στα πτερύγια.

Επιπλέον n λέξη ‘QATAR’ έχει αποτυπωθεί με μεγάλα έντονα γράμματα στο μπροστινό μέρος της ατράκτου και στις δύο πλευρές του αεροσκάφους. Η λέξη ‘Al Qataria’ έχει γραφτεί δίπλα με αραβικούς χαρακτήρες σε γκρι χρώμα. Η λέξη ‘Airways’ έχει αφαιρεθεί από τον διάκοσμο αντικατοπτρίζοντας την μετατροπή της εταιρίας από μια μικρή τοπική εταιρία πριν από λίγα χρόνια σε μια ποιοτική διεθνή αεροπορική εταιρία με βάση την Πολιτεία του Κατάρ στον Αραβικό Κόλπο.

Το πάνω μέρος της ατράκτου είναι βαμμένο με ανοικτό γκρίζο χρώμα και το κάτω μέρος είναι βαμμένο άσπρο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024