Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣυνελήφθη η δράστης της βομβιστικής επίθεσης σε αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών

Συνελήφθη η δράστης της βομβιστικής επίθεσης σε αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών

Συνελήφθη τελικά στο Εσκίσεχιρ η δράστης της βομβιστικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε σε αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών στις 29 Ιουνίου 2004, (ημέρα που πραγματοποιούνταν η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ) το οποίο […]

Συνελήφθη τελικά στο Εσκίσεχιρ η δράστης της βομβιστικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε σε αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών στις<...> 29 Ιουνίου 2004, (ημέρα που πραγματοποιούνταν η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ) το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Σμύρνη – Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για την Νιλουφέρ Σαχίν η οποία είναι μέλος της ομάδας FESK που συνδέεται με την παράνομη οργάνωση MLKP (Μαρξιστικό-Λενιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα). Την ημέρα της επίθεσης η Σαχίν είχε τοποθετήσει εκρηκτικά σε τσάντα για υλικά μακιγιάζ και στη συνέχεια προμηθεύτηκε την τελευταία στιγμή αεροπορικό εισιτήριο από το αεροδρόμιο της Σμύρνης και κατάφερε να περάσει εύκολα από τον έλεγχο χωρίς να γίνει αντιληπτή. Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις εργάτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Μιλλιέτ” η Σαχίν εντοπίστηκε μετά από δύο μήνες ερευνών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε γιάφκα στο Εσκίσεχιρ και έφερε ταυτότητα στο όνομα Ζαχιρέ Τοπάλογλου. Μαζί της συνελήφθησαν ο αρχηγός της οργάνωσης Ταχίρ Λατσίν καθώς και τα μέλη του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσης Φιγκέν Τσαγρί και Αϊντίν Ασλάν ενώ κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα χημικών που χρησιμεύουν για την κατασκευή εκρηκτικών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024