Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣυντριβή αεροσκάφους κοντά στο Ισλαμαμπάντ
Κανένας από του 152 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος δεν επέζησε

Συντριβή αεροσκάφους κοντά στο Ισλαμαμπάντ

Κανένας από τους επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που κατέπεσε χθες το πρωί στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ δεν επέζησε, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πακιστανικής πρωτεύουσας, καθώς ανασύρθηκαν ήδη οι σοροί […]

Κανένας από τους επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που κατέπεσε χθες το πρωί στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ δεν επέζησε, ανακοίνωσε ο αρχηγός<...> της αστυνομίας της πακιστανικής πρωτεύουσας, καθώς ανασύρθηκαν ήδη οι σοροί όλων των επιβαινόντων, επιβατών και μελών του πληρώματος.

Αρχικά, ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν Ρεχμάν Μαλίκ είχε σπεύσει να δηλώσει ότι υπήρχαν πέντε τραυματίες οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο στο Ισλαμαμπάντ.

Το αεροσκάφος τύπου Airbus A-321 της πακιστανικής αεροπορικής εταιρείας AirBlue εκτελούσε την πτήση Καράτσι-Ισλαμαμπάντ, συνετρίβη σε λόφους βόρεια της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ. Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 146 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πολιτικής αεροπορίας, η πτήση 202 απογειώθηκε από το Καράτσι στις 07:45 τοπική ώρα (05:45 ώρα Ελλάδας) και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο Ισλαμαμπάντ όταν συνετρίβη στις 09:43 τοπική ώρα (07:43 ώρα Ελλάδας). Εκπρόσωπος της AirBlue απέδωσε το δυστύχημα στις κακές καιρικές συνθήκες (βροχόπτωση και πυκνές νεφώσεις) που επικρατούσαν στην περιοχή.

“Εκ πρώτης όψεως, αιτία του δυστυχήματος φαίνεται να ήταν η κακοκαιρία. Αλλά αυτό θα το διαπιστώσουν οι έρευνες”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Ραχέλ Αχμέντ.

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε δυσπρόσιτη δασώδη περιοχή στους λόφους Μαργκάλα, ενώ η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά από την έκρηξη που προκλήθηκε από τη συντριβή κατέστησε ακόμη δυσκολότερη την προσέγγιση των σωστικών συνεργείων.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν μέχρι στιγμής ανασύρει τις σορούς τουλάχιστον 90 ατόμων από τα συντρίμμια του Airbus A321 των πακιστανικών αερογραμμών AirBlue που μετέφερε 150 επιβαίνοντες, μόλις ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ δεν έχουν εντοπιστεί επιζώντες.

Από το Παρίσι, η κατασκευάστρια εταιρεία Airbus ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος ήταν σχετικά καινούργιο, καθώς παραδόθηκε το 2000, ενώ ο μέσος όρος ζωής τέτοιου τύπου αεροσκαφών είναι 30 με 40 χρόνια. Είχε καταγράψει συνολικά 34.000 ώρες πτήσης και 13.500 πτήσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024