Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣυρρίκνωση προσωπικού στη «Νέα Ολυμπιακή»

Συρρίκνωση προσωπικού στη «Νέα Ολυμπιακή»

Συρρίκνωση προσωπικού προβλέπεται να ακολουθήσει της επικείμενης ίδρυσης της «Νέας Ολυμπιακής», τόσο στους πιλότους όσο και στους αεροσυνοδούς φροντιστές. Αυτό επισήμανε, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο πρόεδρος των […]

Συρρίκνωση προσωπικού προβλέπεται να ακολουθήσει της επικείμενης ίδρυσης της «Νέας Ολυμπιακής», τόσο στους πιλότους όσο και στους αεροσυνοδούς φροντιστές<...>. Αυτό επισήμανε, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο πρόεδρος των ιπτάμενων συνοδών-φροντιστών της Ολυμπιακής Αεροπορίας Σωτήρης Μουρίκης.

Ειδικότερα, ο κ. Μουρίκης υπογράμμισε ότι όσον αφορά τους πιλότους από 680 που είναι σήμερα αναμένεται να παραμείνουν στις θέσεις τους μόνο οι 400, ενώ οι υπόλοιποι είτε θα μετακινηθούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), είτε θα περάσουν σε καθεστώς εθελούσιας εξόδου. Οι δε συνοδοί-φροντιστές, τα τελευταία 2 χρόνια – μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και τον ανταγωνισμό από τις ιδιωτικές εταιρίες – από 1.400 που ήταν πριν 4 έτη έχουν μείνει μόνο 830, εκ των οποίων αρκετοί -όχι περισσότεροι από 100- πρόκειται να απομακρυνθούν με αντίστοιχη μέθοδο όπως αυτή των πιλότων.

Ήδη η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή (μαζί με την εταιρεία Συμβούλων Κάντορ) με το Δ.Σ. της Ένωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας, όπου στην τελευταία συνάντηση παρουσιάστηκε διάσταση απόψεων, κυρίως όσον αφορά τις συμβάσεις εργασίας στη Νέα Ολυμπιακή, όπως σημειώνουν καλά πληροφορημένες πηγές.

Ο κ. Μουρίκης συμπλήρωσε στην εκπομπή του GBC και στον Χάρη Ντιγριντάκη, ότι τα προαναφερόμενα μέτρα θα λάβουν χώρα μετά τον Ιούνιο, δηλαδή μετά το πέρας της εκδίκασης της υπόθεσης προσφυγής της Κομισιόν εναντίον της ΟΑ στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για παράνομες ενισχύσεις από την ελληνική κυβέρνηση. Ακόμη ο πρόεδρος της ΕΙΣΦ τόνισε τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται η Ολυμπιακή από οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες της χώρας, καυτηριάζοντας τους χειρισμούς του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών Χρίστου Βερελή για τις δυο πρόσφατες αποτυχημένες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της Ο.Α. Επίσης ο κ. Μουρίκης κατήγγειλε τον Όμιλο Βασιλάκη και την Aegean για πόλεμο προς τον κρατικό αερομεταφορέα. Και αυτό διότι αφενός η Αegean κατηγόρησε την ΟΑ στην Κομισιόν για δήθεν παράνομες ενισχύσεις από την κυβέρνηση -όπως σημείωσε ο κ. Μουρίκης- και αφετέρου ότι υφαρπάζει υψηλόβαθμα στελέχη της Ολυμπιακής αξιοποιώντας τις πληροφορίες για το δίκτυο του κρατικού αερομεταφορέα. Επίσης, ανέφερε ότι αυτήν την περίοδο η Aegean έχει περισσότερα χρέη για το σπατόσημο από την Ολυμπιακή, ενώ δεν είναι λίγες και οι οφειλές της προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024