Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςUnited Airlines: Ξέσπασε φωτιά στην καμπίνα αεροσκάφους – Αναγκαστική προσγείωση
Αεροπορικό ατύχημα

United Airlines: Ξέσπασε φωτιά στην καμπίνα αεροσκάφους – Αναγκαστική προσγείωση

Χωρίς θύματα η πυρκαγιά σε αεροπλάνο της United Airlines – 4 άτομα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως η FFA (Federal Aviation Administration) επέβαλλε πρόστιμο 1,15 εκατ. δολαρίων στην United Airlines, διότι, για περίπου 3 χρόνια, πραγματοποιούσε πτήσεις με Boeing 777, με τον έλεγχο προειδοποίησης του συστήματος πυρκαγιάς να έχει αφαιρεθεί.

Η εταιρία φαίνεται πως δεν συνετίστηκε από το πρόστιμο «μαμούθ», με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά σε ένα εκ των αεροσκαφών της. Συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη, μια βλάβη στην μπαταρία ηλεκτρικής συσκευής προκάλεσε φωτιά κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης πτήσης προς το Newark. Το αεροσκάφος επίστρεψε αναγκαστικά στο San Diego, της Καλιφόρνια, ενώ σύμφωνα με το CNN, 4 άτομα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με tweet της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του San Diego, το πλήρωμα του αεροσκάφους κατάφερε να περιορίσει την περαιτέρω εξάπλωση της πυρκαγιά, όμως η αναγκαστική προσγείωση ήταν αναπόφευκτη.

«Το πλήρωμά μας ενήργησε γρήγορα για να περιορίσει τη πυρωμένη συσκευή, ενώ το προσωπικό έκτακτης ανάγκης βρέθηκε στο αεροσκάφος αμέσως μετά τη προσγείωσή του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της United Airlines, Charles Hobart. «Οι αεροσυνοδοί μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο και δύο πελάτες αξιολογήθηκαν επί τόπου», πρόσθεσε.

«Ευχαριστούμε το πλήρωμά μας για τις γρήγορες ενέργειές του, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια όλων των επιβαινόντων στο αεροσκάφος. Τώρα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ταξιδέψουν οι πελάτες μας και πάλι προς τον αρχικό προορισμό τους», ολοκλήρωσε.

«Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκε αμέσως και αυτή τη στιγμή περιθάλπει επιβάτες», δήλωσε η εκπρόσωπος του διεθνούς αεροδρομίου του San Diego (SAN) Sabrina LoPiccolo σε τηλεφωνική συνέντευξη στο CNN.

Τα δεδομένα της FlightAware δείχνουν ότι το αεροσκάφος, ένα Boeing 737 MAX 8, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο στις 7:07 π.μ. (ώρα Ειρηνικού) και προσγειώθηκε πίσω στο San Diego στις 7:51 π.μ.

Σχετικά με την πληροφορία, ότι η φωτιά προήλθε από τη μπαταρία ενός φορητού υπολογιστή, ο εκπρόσωπος της FAA, Ian Gregor, σχολίασε: «Η FAA θα το διερευνήσει».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024