Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑίρεται οριστικά η ρωσική απαγόρευση τουριστικών πτήσεων τσάρτερ προς την Τουρκία
Αερομεταφορές

Αίρεται οριστικά η ρωσική απαγόρευση τουριστικών πτήσεων τσάρτερ προς την Τουρκία

Η απαγόρευση των πτήσεων τσάρτερ (από το Νοέμβριο του 2015) ίσχυε ακόμη μέχρι σήμερα, λόγω της πρόσφατης αστάθειας στη γείτονα χώρα. Πλέον, οι εκπροσώποι του τουρκικού τουρισμού ελπίζουν να ανακτήσουν περίπου 15% των ζημιών που υπέστησαν από το 'κλείσιμο' της ροής των Ρώσων τουριστών.

Στις 30 Ιουνίου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε απαντήσει σε επιστολή συγνώμης του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan (για την κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους τον προηγούμενο χρόνο) με ψήφισμα προς τη ρωσική κυβέρνηση, για να λάβει μέτρα άρσης της απαγόρευσης των ταξιδιών προς στην Τουρκία. Όμως, η απαγόρευση των πτήσεων τσάρτερ (από το Νοέμβριο του 2015) ίσχυε ακόμη μέχρι σήμερα, λόγω της πρόσφατης αστάθειας στη γείτονα χώρα.

Έτσι, οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες άρχισαν και πάλι να στένουν αιτήματα στο Ρωσικό Υπουργείο Μεταφορών για την έναρξη πτήσεων προς την Τουρκία, καθώς ο πρωθυπουργός Dmitry Medvedev υπέγραψε το ψήφισμα που αίρει την προηγούμενη απαγόρευση.

“Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν αρχίσει την υποβολή αιτήσεων προς την Rosaviatsiya (τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών) για τη διεξαγωγή on-demand πτήσεων προς την Τουρκική Δημοκρατία. Έτσι, οι Αρχές Αερομεταφορών της Ρωσίας είναι έτοιμες να παράσχουν τους αναγκαίους όρους για πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης όλων των σχετικών δικαιωμάτων”, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ρωσικού Υπουργείου Μεταφορών.

Η απόφαση της Ρωσίας έτυχε θερμής υποδοχής από τους εκπροσώπους του τουρκικού τουρισμού, που ελπίζουν να ανακτήσουν περίπου 15% των ζημιών που υπέστησαν από το “κλείσιμο” της ροής των Ρώσων τουριστών.

“Με μια σειρά από μέτρα που λαμβάνονται από τους Τούρκους και Ρώσους ηγέτες, έχουμε αρχίσει να βλέπουμε ροή στις ρωσικές αφίξεις, αν και η high season περίοδος είναι περίπου στο τέλος της. Δεδομένου ότι οι πτήσεις τσάρτερ δεν έχουν ακόμη επαναληφθεί, οι αφίξεις είναι ακόμα σε χαμηλά ποσοστά. Περίπου 200.000 Ρώσοι τουρίστες εκτιμάται ότι έχουν επισκεφθεί την Τουρκία μέσω προγραμματισμένων πτήσεων, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει και πάλι… Το ποσοστό αυτό μπορεί να φθάσει τους 700.000, μετά την επανέναρξη των πτήσεων τσάρτερ”, δήλωσε ο Cem Polatoglu, εκπρόσωπος της Tour Operators Platform, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Στη φωτογραφία, Ρώσοι τουρίστες στο Pamukkale, στην επαρχία Denizli της Τουρκίας, δημοφιλές θέρετρο ιαματικού τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024