Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςAmerican Airlines: Συμφωνία για αγορά αεροσκαφών Boom Supersonic Overture
Αεροπορικές εταιρείες

American Airlines: Συμφωνία για αγορά αεροσκαφών Boom Supersonic Overture

Η American Airlines ανακοίνωσε τη συμφωνία της για την αγορά αεροσκαφών Boom Supersonic Overture, και ήδη έκανε παραγγελία για 20 αεροσκάφη. Στόχος της είναι σύντομα να έχει τον μεγαλύτερο υπερηχητικό στόλο στον κόσμο με νέα αεροσκάφη Boom Supersonic.

Η American Airlines και η Boom Supersonic ανακοίνωσαν τη συμφωνία της αεροπορικής εταιρείας για αγορά έως και 20 αεροσκαφών “Overture”, με δυνατότητα επιλογής για επιπλέον 40. Η American κατέβαλε μη επιστρέψιμη προκαταβολή αρχικά για τα πρώτα 20 αεροσκάφη. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο αναμένεται να μεταφέρει επιβάτες με διπλάσια ταχύτητα από το ταχύτερο εμπορικό αεροσκάφος του σήμερα.

Το “Overture” της Boom Supersonic θα εισάγει ένα σημαντικό νέο πλεονέκτημα ταχύτητας στον αμερικανικό στόλο, ο οποίος είναι σήμερα ο απλούστερος, νεότερος και πιο αποτελεσματικός μεταξύ των εταιρειών δικτύου των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της American Airlines. Οι όροι της συμφωνίας θέλουν τη Boom να πρέπει να πληροί τις βιομηχανικές προδιαγραφές λειτουργίας, απόδοσης και ασφάλειας, καθώς και τους άλλους συνήθεις όρους της American Airlines πριν από την παράδοση οποιωνδήποτε “Overtures”.

“Κοιτάζοντας το μέλλον, τα υπερηχητικά ταξίδια θα είναι ένα σημαντικό μέρος του ταξιδιού που θα προσφέρουμε στους πελάτες μας”, δήλωσε ο Derek Kerr, Chief Financial Officer της American. “Είμαστε ενθουσιασμένοι για το πώς η Boom θα διαμορφώσει το μέλλον των ταξιδιών τόσο για την εταιρεία μας όσο και για τους πελάτες μας”.

Το αεροσκάφος “Overture” έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει 65 έως 80 επιβάτες με ταχύτητα 1,7 Mach δηλ. με διπλάσια ταχύτητα από το ταχύτερο εμπορικό αεροσκάφος του σήμερα και με εμβέλεια 4.250 ναυτικών μιλίων. Βελτιστοποιημένο για ταχύτητα, ασφάλεια και βιωσιμότητα, το Overture σχεδιάζεται επίσης για να πετά περισσότερες από 600 διαδρομές σε όλο τον κόσμο σε ελάχιστο χρόνο. Η πτήση από το Μαϊάμι στο Λονδίνο σε λιγότερο από πέντε ώρες και το Λος Άντζελες στη Χονολουλού σε τρεις ώρες είναι μεταξύ των πολλών δυνατοτήτων του.

“Είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε το όραμά μας για έναν πιο συνδεδεμένο και βιώσιμο κόσμο με την American Airlines”, δήλωσε ο Blake Scholl, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Boom. “Πιστεύουμε ότι η Overture μπορεί να βοηθήσει την αμερικανική εταιρεία να εμβαθύνει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στο δίκτυο, την πίστη και τη συνολική προτίμηση ως μια από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στη μείωση του χρόνου ταξιδιού στο μισό”.

Τον Ιούλιο, η Boom αποκάλυψε το τελικό σχέδιο παραγωγής του Overture, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2025 και να μεταφέρει τους πρώτους επιβάτες του έως το 2029.

Η Boom Supersonic εκτός από την American Airlines, έχει πελάτες την United Airlines και την Japan Airlines και το σύνολο των υπερηχητικών αεροσκαφών που ήδη της έχουν παραγγελθεί ανέρχεται σε 130 αεροσκάφη.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024