Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορές‘Όχι’ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντωγωνισμού στην εξαγορά της Aer Lingus από τη Ryanair
Αερομεταφορές

‘Όχι’ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντωγωνισμού στην εξαγορά της Aer Lingus από τη Ryanair

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού 'φρέναρε' την επιθυμία της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair να εξαγοράσει την επίσης ιρλανδική Aer Lingus.

“Στοπ” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην προσπάθεια της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair, να εξαγοράσει την Aer Lingus. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα δημιουργηθούν συνθήκες μονοπωλείου σε τουλάχιστον 46 δρομολόγια, με αποτέλεσμα πιο ακριβά εισιτήρια. “Για τους επιβάτες, η εξαγορά της Aer Lingus από τη Ryanair θα οδηγούσε σε υψηλότερα κόμιστρα”, δήλωσε ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος, Joaquín Almunia.

Από την πλευρά της, η Ryanair κατηγορεί την ευρωπαϊκή αρχή για πολιτικά υποκινούμενη απόφαση και προειδοποίησε ότι θα προσβάλει την απόφαση στα δικαστήρια. “Η Ryanair λυπάται για το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει και πάλι αποτύχει να εφαρμόσει τους δικούς της κανόνες ανταγωνισμού με δίκαιο και ψύχραιμο τρόπο. Εκφράζουμε τη λύπη μας για το ότι αυτή η απαγόρευση είναι προδήλως υποκινούμενη από στενά πολιτικά συμφέροντα και όχι από προβληματισμό για θέματα ανταγωνισμού και πιστεύουμε ότι έχουμε βάσιμους λόγους να ασκήσουμε προσφυγή και να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτικά εμπνευσμένη απαγόρευση. Ως εκ τούτου, η Ryanair έχει δώσει οδηγίες στους νομικούς της συμβούλους να προετοιμάσουν μια ολοκληρωμένη έφεση εναντίον αυτής της προδήλως άδικης απαγόρευσης“, ανέφερε ο Robin Kiely, από την πλευρά της εταιρείας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024