Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμια'Terminal 2: The Queen’s Terminal' το όνομα του νέου τερματικού σταθμού στο Heathrow του Λονδίνου
Αεροδρόμια

'Terminal 2: The Queen’s Terminal' το όνομα του νέου τερματικού σταθμού στο Heathrow του Λονδίνου

Από το Terminal 2 θα εξυπηρετούνται οι αερομεταφορείς-μέλη της Star Alliance Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Brussels Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAM Airlines, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI, United και US Airways.

Το νέο Terminal 2 του αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου, η μελλοντική στέγη της Star Alliance στον σημαντικότερο κόμβο αερομεταφορών της Βρετανίας, θα ονομάζεται “Terminal 2: the Queen’s Terminal” προς τιμή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και προς επίρρωση της μακρόχρονης σχέση της με το αεροδρόμιο.

Η βασίλισσα της Βρετανίας, που φέτος γιορτάζει την 60ή επέτειο από τη στέψη της, ήταν αυτή που είχε εγκαινιάσει και το προηγούμενο κτίριο του Terminal 2 που βρισκόταν στην ίδια θέση με τις νέες ειδικά κατασκευασμένες εγκαταστάσεις, οι οποίες σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα αρχίσουν να λειτουργούν στις 4 Ιουνίου 2014. Η ανακοίνωση ότι η μονάρχης συμφώνησε να συνεχιστεί η στενή αυτή σχέση με το Heathrow και το Terminal 2 γίνεται την παραμονή των επίσημων γενεθλίων της, τα οποία γιορτάζονται την 15 Ιουνίου.

Ο Mark Schwab, διευθύνων σύμβουλος της Star Alliance δήλωσε: “Είμαστε ευτυχής που οι αερομεταφορείς μας θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους από έναν τερματικό σταθμό που θα ονομαστεί προς τιμή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Είναι μεγάλη μας τιμή που η ανακοίνωση αυτή, με την οποία επιβεβαιώνεται ο ρόλος και η σπουδαιότητα της αεροπορίας στον σημερινό κόσμο, γίνεται την παραμονή των επίσημων γενεθλίων της Αυτής Μεγαλειότητάς της”.

Ο John Holland-Kaye, διευθυντής Ανάπτυξης του Heathrow, δήλωσε: “Η Βασίλισσα εγκαινίασε το πρώτο Terminal 2 πριν από μισό αιώνα και πλέον, και είμαστε ευτυχείς που η Αυτή Μεγαλειότητά της συμφώνησε να δώσει το όνομά της στο νέο Terminal 2. Όλοι μας στο Heathrow είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη μακρόχρονη σχέση μας με τη Βασίλισσα και είμαστε βέβαιοι ότι το νέο Terminal 2 θα αποτελέσει τον ιδανικό συνεχιστή αυτής της παράδοσης”.


Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο με τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, από τα εγκαίνια που έγιναν το 1955 στο παλιό Terminal 2 του Heathrow.

Το νέο Terminal 2 θα αποτελέσει τη στέγη και των 23 εταιρειών-μελών της Star Alliance που εξυπηρετούν το Heathrow, αντιπροσωπεύοντας το 20% της κίνησης του αεροδρομίου. Είναι η πρώτη φορά που όλοι οι αερομεταφορείς της Star Alliance θα συστεγαστούν στον ίδιο τερματικό σταθμό του Heathrow, δημιουργώντας μια εξαιρετική εμπειρία ταξιδιού για τους επιβάτες, νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους αερομεταφορείς-μέλη και εξασφαλίζοντας ένα βελτιωμένο περιβάλλον εργασίας για τους εργαζόμενους.

Από το Terminal 2, οι αερομεταφορείς-μέλη της Star Alliance – Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Brussels Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAM Airlines, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI, United και US Airways – θα προσφέρουν καθημερινά 136 πτήσεις προς περισσότερους από 51 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Η EVA Air, μελλοντικό μέλος της Star Alliance, θα προστεθεί και αυτή εντός του 2014 στους υπόλοιπους αερομεταφορείς-μέλη που θα στεγάζονται στο T2.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024