Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑναγκαστική προσγείωση και συντριβή αεροσκάφους της Aeromexico
Αεροπορικές εταιρείες

Αναγκαστική προσγείωση και συντριβή αεροσκάφους της Aeromexico

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του πολιτειακού υπουργείου Υγείας, δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ογδονταπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες Τρίτη 31 Ιουλίου, όταν επιβατικό αεροσκάφος Embraer 190 της εταιρείας Aeroméxico (πτήση AM2431) συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από την πόλη Durango (1 χλμ. από το τέλος του αεροδιαδρόμου), την πρωτεύουσα της ομώνυμης Πολιτείας, πάντως, σύμφωνα με τις αρχές, δεν έχουν αναφερθεί νεκροί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πολιτειακού υπουργείου Υγείας, Fernando Rios, δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Επίσης, ο πιλότος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, με εγκαύματα.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο General Guadalupe Victoria International Airport στη Durango, η Grupo Aeroportuario Centro Norte, επικαλούμενη τις πρώτες πληροφορίες, απέδωσε το ατύχημα στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα που απογειώθηκε το επιβατικό αεροσκάφος.

Στην πτήση προς την πρωτεύουσα του Μεξικού επέβαιναν 97 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος.

Η Embraer ανακοίνωσε ότι έχει στείλει τεχνικό κλιμάκιο στο σημείο της συντριβής. Το αεροσκάφος είχε παραδοθεί στην Aeroméxico το Μάιο του 2008.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024