Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑναστέλλονται οι πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και Sharm El-Sheikh
Αεροπορικές τραγωδίες

Αναστέλλονται οι πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και Sharm El-Sheikh

Η βρετανική κυβέρνηση ανέστειλε τις επιβατικές πτήσεις βρετανικών αερογραμμών από και προς το αιγυπτιακό αεροδρόμιο του Sharm El-Sheikh. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 20.000 Βρετανοί τουρίστες στα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσα που θα γυρίσουν στην πατρίδα τους τις επόμενες μέρες.

Στοιχεία δείχνουν ότι βόμβα που είχε τοποθετηθεί από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είναι η πιθανή αιτία της συντριβής το περασμένο Σάββατο ενός αεροσκάφους της ρωσικής εταιρείας Metrojet στη Χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, δήλωσαν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι της ασφάλειας. Οι ίδιοι επεσήμαναν ωστόσο ότι δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε οριστικά συμπεράσματα σχετικά με τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους το Σάββατο. Το ρωσικό πρακτορείο Interfax αναφέρει ότι πηγή αποκάλυψε ότι οι πιλότοι συζητούσαν κανονικά με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας έως και 4 λεπτά πριν “μία έκτακτη κατάσταση εξελιχθεί στον αέρα απροσδόκητα”.

Αναστέλλονται οι πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και Sharm El-Sheikh
Η βρετανική κυβέρνηση ανέστειλε τις επιβατικές πτήσεις βρετανικών αερογραμμών από και προς το αιγυπτιακό αεροδρόμιο του Sharm El-Sheikh. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 20.000 Βρετανοί τουρίστες στα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας και που θα γυρίσουν στην πατρίδα τους τις επόμενες μέρες. Η Βρετανία έχει δηλώσει ότι συνεργάζεται με τις αιγυπτιακές αρχές για να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας, ιδιαίτερα τους ελέγχους των επιβατών και επισκευών, για να επιστρέψουν οι Bρετανοί τουρίστες στη πατρίδα τους, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο.

“Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα να ευθύνεται εκρηκτικός μηχανισμός πάνω στο αεροπλάνο για τη συντριβή του”, δήλώσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Philip Hammond μετά από συνάντηση της κυβερνητικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων στην οποία προήδρευσε ο πρωθυπουργός David Cameron. “Συνιστούμε τώρα [αποφυγή] όλων των αεροπορικών ταξιδιών μέσω του αεροδρομίου του Sharm El-Sheikh, εκτός των απολύτως αναγκαίων. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν βρετανικές επιβατικές πτήσεις προς το Sharm El-Sheikh, προς το παρόν“.

Το αεροσκάφος Airbus A321M συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το γνωστό θέρετρο της Αιγύπτου, το Sharm El-Sheikh στην Ερυθρά Θάλασσα, με προορισμό την Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία, προκαλώντας τον θάνατο και των 224 ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Josh Earnest δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δε σκοπεύουν να επικαιροποιήσουν την ταξιδιωτική οδηγία προς τη Χερσόνησο του Σινά, καθώς υφίσταται εν ενεργεία μία που έχει εκδοθεί τον Μάρτιο. Δεν υπάρχουν αμερικανικές εταιρείες που έχουν συνεχείς πτήσεις στο Σινά. “Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) είχε εκδόσει οδηγία τον Μάρτιο, η οποία συνιστούσε στις εταιρείες με επιβατικές πτήσεις να αποφύγουν τις χαμηλές πτήσεις (κάτω από 7.900 μέτρα) πάνω από το Σινά, λόγω αυξημένου ρίσκου που αφορά τις δραστηριότητες εξτρεμιστών”, είπε.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ισλαμικού Κράτους ότι ευθύνεται για την κατάρριψη του αεροπλάνου, ενώ νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του David Cameron ότι υπήρχαν υποψίες ότι το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω βόμβας.

Η αεροπορική εταιρεία Metrojet έχει ακυρώσεις όλες τις πτήσεις της με τα 4 Airbus A321 που διαθέτει, ύστερα από το αεροπορικό δυστύχημα και προχωρά σε ενδελεχείς ελέγχους τους.

Αφίξεις στην Αίγυπτο από τις 5 κορυφαίες αγορές εισερχόμενου τουρισμού

Categories

2013

2014

Inbound Arrivals

9,464.30

10,198.40

Arrivals from Russia

2,393.90

2,812.80

Arrivals from United Kingdom

955.30

1,011.00

Arrivals from Germany

558.50

586.40

Arrivals from Italy

504.10

525.30

Arrivals from Ukraine

475.80

468.40

Πηγή: Euromonitor International, UNWTO

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024