Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑνεξάρτητοι Έλληνες: Απαγορευτικές οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων στο Β. Αιγαίο
Αερομεταφορές

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Απαγορευτικές οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων στο Β. Αιγαίο

Ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων στο Βόρειο Αιγαίο. 'Είναι ντροπή οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών να πηγαίνουν με τα καραβάκια στην Τουρκία για να πετάξουν με τα μισά λεφτά από τη Σμύρνη προς την Αθήνα ή το εξωτερικό', λέει χαρακτηριστικά.

Την αδυναμία γρήγορης μετακίνησης στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της Χίου αλλά και όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, εξαιτίας της μονοπωλιακής λογικής των αεροπορικών εταιριών που ορίζουν υψηλότατες και εξωπραγματικές τιμές στα εισιτήρια, στηλιτεύει με Ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον κ. Κουίκ, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου Χίο, Λήμνο, Σάμο και Μυτιλήνη, οι τιμές προς Αθήνα μετ’ επιστροφής ξεκινούν από 160 ευρώ και φθάνουν στο αστρονομικό ποσό των 340 ευρώ, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι, προκειμένου να αποφύγουν το απαγορευτικό αυτό κόστος, να προτιμούν να πηγαίνουν με τα καραβάκια στη γειτονική Τουρκία και από κει να πετούν από το αεροδρόμιο της Σμύρνης είτε προς την Αθήνα με τα μισά λεφτά είτε προς την Ευρώπη και τους άλλους προορισμούς του εξωτερικού.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

“Κύριε υπουργέ,

Εφιάλτης πλέον για τους κατοίκους της νήσου Χίου (και γενικότερα για τους κατοίκους του Βόρειου Αιγαίου, τα νησιά του οποίου εποπτεύω κοινοβουλευτικά ως Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων), έχει καταντήσει το ζήτημα των εσωτερικών αεροπορικών ταξιδιών τους και κατ’ επέκταση προς το εξωτερικό. Αιτία αυτού είναι η μονοπωλιακή λογική των αεροπορικών εταιριών με υψηλότατες και εξωπραγματικές τιμές των εισιτηρίων.

Πιο συγκεκριμένα, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου Χίος, Λήμνος, Σάμος και Μυτιλήνη, οι τιμές προς Αθήνα μετ’επιστροφής ξεκινούν από 160 ευρώ έως και 340 ευρώ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μονοπωλιακές καταστάσεις!!!

Συνεπώς ο κάτοικος νησιού που θέλει να ταξιδέψει και προς στο εξωτερικό, θα πρέπει να πληρώσει το απαγορευτικό αυτό κόστος προς Αθήνα και μετά από εκεί να πάρει άλλο αεροπλάνο και βέβαια άλλο εισιτήριο για τον τελικό προορισμό του.

‘Έχω γίνει αποδέκτης πληθώρας παραπόνων -για παράδειγμα- κατοίκων της Χίου, οι οποίοι προκειμένου να ταξιδέψουν στο Μόναχο της Γερμανίας προτιμούν να πάρουν το καραβάκι, να πάνε στη γειτονική Τουρκία και να πετάξουν από το αεροδρόμιο της Σμύρνης. Το ταξίδι αυτό κοστίζει 160 ευρώ και η τιμή είναι μετ’επιστροφής!!!

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. υπουργός:
1) Τι μέτρα σκοπεύετε να πάρετε για να σταματήσει η χειραγώγηση της αεροπορικής αγοράς με μονοπωλιακές τακτικές που ασκούνται από τις δύο (2) ελληνικές αεροπορικές εταιρίες ;
2) Αντιλαμβάνεστε ότι οι μετακινήσεις μέσω Τουρκίας ενισχύουν και την εμπορική δραστηριότητά της, αφαιρώντας έσοδα από τις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας;”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024