Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑπειλές για διακοπή πτήσεων στο Ην. Βασίλειο από τη Ryanair ενόψει Brexit
Αεροπορικές εταιρείες

Απειλές για διακοπή πτήσεων στο Ην. Βασίλειο από τη Ryanair ενόψει Brexit

'Όταν αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι δε θα έχετε πλέον φθηνές διακοπές στην Πορτογαλία ή την Ισπανία ή την Ιταλία, και θα πρέπει να πάτε οδικώς στη Σκωτία ή να πάρετε ένα πλοίο για την Ιρλανδία ως μοναδικές επιλογές για τις διακοπές σας, ίσως τότε να αρχίσουμε να επανεξετάζουμε ολόκληρη τη συζήτηση του Brexit', δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Ryanair Michael O'Leary απευθυνόμενους στους Βρετανούς.

Η Ryanair πρότεινε διακοπή των πτήσεων μετ’επιστροφής από το Ηνωμένο Βασίλειο, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου οι εκλογείς να συνειδητοποιήσουν τον αντίκτυπο του Brexit.

Μιλώντας μαζί με άλλους ηγέτες αεροπορικών εταιρειών σε πρόσφατο συνέδριο στις Βρυξέλλες, ο γενικός διευθυντής της Ryanair Michael O’Leary, δήλωσε ότι θέλει να “δημιουργήσει μια ευκαιρία” κάνοντας τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι “δεν πρόκειται πλέον να κάνουν φθηνές διακοπές”.

Νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον μας -όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα- να παραμείνουν προσγειωμένα τα αεροσκάφη. Μόνο όταν φτάσουμε σε αυτό το στάδιο, θα πειστεί ο μέσος Βρετανός ψηφοφόρος ότι του είπαν ψέματα σχετικά με όλη τη συζήτηση περί Brexit”, είπε. “Σας υποσχέθηκαν ότι θα μπορούσατε να βγείτε από την ΕΕ και ότι όλα θα παρέμεναν τα ίδια. Η πραγματικότητα είναι ότι μπορείτε να βγείτε εκτός ΕΕ, αλλά όλα θα αλλάξουν εκ θεμελίων”.

Ο O’Leary δήλωσε ακόμη ότι θα υπάρξει μια “πραγματική κρίση” καθώς οι πτήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ θα διαταραχθούν μετά το Brexit.

“Όταν αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι δε θα έχετε πλέον φθηνές διακοπές στην Πορτογαλία ή την Ισπανία ή την Ιταλία, και θα πρέπει να πάτε οδικώς στη Σκωτία ή να πάρετε ένα πλοίο για την Ιρλανδία ως μοναδικές επιλογές για τις διακοπές σας, ίσως τότε να αρχίσουμε να επανεξετάζουμε ολόκληρη τη συζήτηση του Brexit. Ο κόσμος παραπλανήθηκε και νομίζω ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα ευκαιρία”.

Ο επικεφαλής της Lufthansa Carsten Sphor απάντησε στην πρόταση του O’Leary, λέγοντας: “Θεωρητικά, εάν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη βιομηχανία για να αποδείξουμε στους Βρετανούς πόσο λάθος ήταν η απόφασή τους, αυτό θα μπορούσε να είναι μια καλή λύση”.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, Johan Lundgren, δήλωσε στον O’Leary: “Εάν σταματήσεις να πετάς τα αεροπλάνα σου, εγώ θα πετάω”.

Νέα περιβαλλοντική πολιτική
Η Ryanair ανακοίνωσε τη νέα Περιβαλλοντολογική της Πολιτική, η οποία δεσμεύεται να πετύχει φιλόδοξους στόχους ως προς το περιβάλλον. Ανάμεσα στα αποτελέσματά της είναι: η δέσμευση να τονίσει την κλιματική αλλαγή, τις προτεραιότητες και πολιτικές που θα επιτρέψουν στη Ryanair να συνεχίσει να μειώνει την εκπομπή CO2 και ηχορύπανση.

Η νέα αυτή περιβαλλοντολογική πολιτική επισημαίνει την δέσμευση της Ryanair για το αντίκτυπο της στο περιβάλλον, καθώς:

  • Λαμβάνει ηγετική θέση ως η πιο “πράσινη” και καθαρότερη αεροπορική εταιρίας της Ευρώπης
  • Δευσμεύεται με πρωτοποριακούς περιβαλλοντολογικούς στόχους.
  • Επενδύει δισεκατομμύρια στα πιο νέα και αποδοτικά καύσιμα.
  • Δεσμεύεται στο να εξαλείψει όλα τα μη ανακυκλώσιμα πλαστικά μέσα σε 5 χρόνια.
  • Επιτρέπει στους επιβάτες να βελτιώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε: “Ως η πιο ‘πράσινη’ αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την Περιβαλλοντολογική μας Πολιτική, τα αποτελέσματα αυτής και τους μελλοντικούς μας στόχους. Ο νεότερος στόλος στην Ευρώπη, η υψηλή πληρότητα των πτήσεων και τα πλέον αποδοτικά καύσιμα, μας επιτρέπουν να μειώνουμε συνεχώς της εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.  Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να βελτιώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα κάνοντας δωρεά κατά την ολοκλήρωση της κράτησης τους. Τέλος, έχουμε δεσμευθεί στην εξάλειψη του πλαστικού στις πτήσεις μας, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Ο διευθυντής Επιχειρήσεων της Ryanair, Peter Bellew ανέφερε: “Είμαστε χαρούμενοι για την ανακοίνωση της Περβαλλοντολογικής μας Πολιτικής, η οποία εδραιώνει την δέσμευση μας για συνεχή βελτίωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα. Ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση καυσίμων, μειώνοντας τα επίπεδα θορύβου και υποστηρίζοντας αδιάλειπτα τους παγκόσμιους στόχους εκπομπών, θα λάβουμε μέρος στην προσπάθεια κατά της κλιματικής αλλαγής. Θα ηγηθούμε μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες και τα αποτελέσματα αυτών θα δημοσιοποιηθούν στην ετήσια αναφορά της εταιρίας και στην ιστοσελίδα μας”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
03/02/2023
02/02/2023
01/02/2023
31/01/2023
30/01/2023
27/01/2023