Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑπεβίωσε ο Μπόρις Μουζενίδης, ιδρυτής και 'ψυχή' του ομώνυμου ομίλου
TOs

Απεβίωσε ο Μπόρις Μουζενίδης, ιδρυτής και 'ψυχή' του ομώνυμου ομίλου

'Ένας άνθρωπος που εργάστηκε σκληρά για τον ελληνικό τουρισμό, ένας πρωτεργάτης και πρωτοπόρος του κλάδου. Με μεθοδικότητα, πείσμα και σκληρή δουλειά υλοποίησε το όραμά του και δημιούργησε γέφυρες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας', αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο ο υπουργός Τουρισμού.

Απεβίωσε (σύμφωνα με πληροφορίες από τον COVID-19) τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Μόσχα ο επιχειρηματίας του τουρισμού και πρόεδρος του ομίλου Mouzenidis Travel, κ. Μπόρις Μουζενίδης. Ο ιδρυτής του ομίλου Μουζενίδη είχε ταξίδεψε στην Μόσχα πριν από δύο εβδομάδες για τη διεθνή έκθεση Τουρισμού MITT (15-17 Μαρτίου) όπου και στο ταξίδι αυτό εικάζεται ότι μολύνθηκε από τον ιό. Το βράδυ της Παρασκευής εσπευσμένα εισήχθη σε νοσοκομείο της Μόσχας όπου και κατέληξε από ανακοπή καρδιάς.

“Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του ιδρυτή και προέδρου του Ομίλου μας, Μπόρις Μουζενίδη. Ο Πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του” αναφέρεται σε ανάρτηση του ομίλου στο facebook.

Έδρα της εταιρείας από τα πρώτα της βήματα το 1995 μέχρι και σήμερα, είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ πλέον λειτουργούν πολυάριθμα υποκαταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, όπως η Αθήνα, η Πιερία, η Χαλκιδική, η Πελοπόννησος, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Θάσος και η Ζάκυνθος. Έχοντας αποδείξει την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητά του στα συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, ο Όμιλος κατάφερε ταυτόχρονα να αναπτύξει και συνεχίζει να αναπτύσσει ένα δίκτυο αποκλειστικών συνεργατών-διανομέων των προϊόντων του, οι οποίοι χρησιμοποιώντας το brand name και το σήμα της εταιρρίας, διανέμουν τα τουριστικά προϊόντα  σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, της Μολδαβίας, τουΚαζαχστάν, της Σερβίας, της Ρουμανίας, της Λετονίας, της Βουλγαρίας, των χωρών της Βαλτικής, της Πολωνίας, της Γεωργίας και της Τουρκίας, ξεπερνώντας σήμερα τον αριθμό των 80 γραφείων συνεργατών στις δραστηριοποιούμενες χώρες.
 
Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσςε για την απώλεια του Μπόρις Μουζενίδη: “Θλίψη και οδύνη, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μπόρις Μουζενίδη. Ένας άνθρωπος που εργάστηκε σκληρά για τον ελληνικό τουρισμό, ένας πρωτεργάτης και πρωτοπόρος του κλάδου. Με μεθοδικότητα, πείσμα και σκληρή δουλειά υλοποίησε το όραμά του και δημιούργησε γέφυρες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στους συνεργάτες του”.

“Με απέραντη θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου μου φίλου Μπόρις Μουζενίδη, εξαίρετου ανθρώπου και εμβληματικού συνεργάτη που υπερασπίστηκε με πάθος την τουριστική μας ανάπτυξη, κάτι για το οποίο η Ελλάδα, η επιχειρηματική μας κοινότητα και όλοι οι άνθρωποι του χώρου θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος. “Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψει κανείς όσα νιώθει μπροστά στο άκουσμα μιας τέτοιας τεράστιας απώλειας. Με την πρωτοπορία του, τη μεθοδική δουλειά και την επιμονή του κατάφερε να χτίσει γερά θεμέλια για τον κλάδο και να επεκτείνει μοναδικά επενδυτικά σχέδια, δημιουργώντας μια ισχυρή αλυσίδα στην υπηρεσία των ταξιδιών και της φιλοξενίας. Αυτοδημιούργητος, ανήσυχος και πολυπράγμων βρισκόταν πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή του, κατάφερνε να ανοίγει καινούργιους επιχειρηματικούς δρόμους και να σφυρηλατεί ακόμα περισσότερο τους δεσμούς που έχει αναπτύξει η χώρα μας με τη Ρωσία, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προσέλκυση επισκεπτών. Θα μας λείψει πολύ στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Θα μας λείψουν το όραμά του και οι άοκνες προσπάθειές του για την τουριστική μας εξέλιξη.  Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και στον Όμιλο Μουζενίδη”.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά τους, το Διοικητικό Συμβουλίο του ΣΕΤΕ, τα στελέχη του οργανισμού, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece, σημειώνουν ότι “η οικογένεια του ΣΕΤΕ, το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη του οργανισμού, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece, εκφράζουμε τα ειλικρινή και βαθιά μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη, στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του. Aυτοδημιούργητος, ξεδίπλωσε την επιχειρηματική δράση του σε σειρά δραστηριοτήτων στον χώρο του τουρισμού, αναπτύσσοντας ένα περιφερειακό δίκτυο σε πολλές χώρες με κέντρο αναφοράς την Ελλάδα. Η πορεία του συνδέθηκε άρρηκτα με την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας και ιδιαίτερα με την καλλιέργεια των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Ο Μπόρις Μουζενίδης θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας για την πολυσήμαντη προσφορά του”.

Με αφορμή τον χαμό του ιδρυτή του Ομίλου Μουζενίδη ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Ο αναπάντεχος χαμός του Μπόρις Μουζενίδη, είναι απώλεια για τη χώρα μας και πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό. Αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό! Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και συνεργάτες του”.

“Στη χορεία των Αθανάτων περνά από σήμερα ένας μεγάλος Έλληνας. Ο Αγαπημένος Φίλος και Κουμπαρος μας, ένας ακούραστος και αυτοδημιούργητος άνθρωπος, που πρόσφερε τα μέγιστα στην Ελλάδα και τον Ελληνικό Τουρισμό. Είναι μεγάλο το κενό για τον Ελληνικό Τουρισμό και μεγάλο το πλήγμα για όλους εμάς που σε αγαπήσαμε. Καλό ταξίδι ΜΠΟΡΙΣ”, αναφέρει η κα Χριστίνα Τετράδη, προεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Zante Hospitality Group και αντιπρόεδρος του ΞΕΕ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024