Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑποχώρηση του CEO και μειώσεις πτήσεων για το Schiphol
Αερομεταφορές

Αποχώρηση του CEO και μειώσεις πτήσεων για το Schiphol

Παραίτηση του Dick Benschop και περιορισμούς στον ημερήσιο αριθμό επιβατών τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Dick Benschop παρέδωσε την παραίτησή του στο Εποπτικό Συμβούλιο ως Πρόεδρος Διευθυντής & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Royal Schiphol. Το Εποπτικό Συμβούλιο την έκανε δεκτή, και πλέων αναζητά τον διάδοχο του το συντομότερο δυνατόν ώστε να μπορέσει να τον αποδεσμεύσει από τα καθήκοντα του.

Τον τελευταίο καιρό έχω δεχτεί αρκετή κριτική για τον τρόπο που διαχειρίζομαι τις καταστάσεις ως Διευθύνων Σύμβουλος. Με δική μου πρωτοβουλία λοιπόν, δίνω στην Schiphol τον χώρο να κάνει μια νέα αρχή”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Dick Benschop.

Την σκυτάλη παίρνει ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Jaap Winter αναφέροντας τα εξής : “Λόγω της κατάστασης και των συνεχιζόμενων κακών ειδήσεων, το Εποπτικό Συμβούλιο είχε πολύ εντατική επαφή με τη διοίκηση της Schiphol τους τελευταίους μήνες. Όλες οι δυνατότητες βελτίωσης συζητήθηκαν και συνεχίζουν να συζητούνται. Υπό την ηγεσία του Dick, λήφθηκαν εκτεταμένα μέτρα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο Schiphol. Έγιναν βελτιώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Απαιτείται περαιτέρω παρέμβαση στην ικανότητα και τη διαχείριση των εταιρειών ασφαλείας. Ως εθνικό και διεθνές αεροδρόμιο, το Schiphol πρέπει να επιστρέψει στην προσφορά της ποιότητας υπηρεσιών που έχουν οι επιβάτες και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν συνηθίσει. Τα τελευταία χρόνια, ο Dick άλλαξε την πορεία του Schiphol για να επικεντρωθεί στην ποιότητα, τη φροντίδα για το περιβάλλον διαβίωσης και την επιτάχυνση της διαδικασίας για να γίνει πιο βιώσιμη η αεροπορία. Είμαστε πολύ ευγνώμονες για την ηγεσία του. Σεβόμαστε και κατανοούμε την απόφαση του να παραιτηθεί. Ελπίζουμε να βρούμε γρήγορα διάδοχο”. 

Η υποπαράδοση των εταιρειών ασφαλείας αναγκάζει τo Schiphol να περιορίσει περαιτέρω τον αριθμό των επιβατών του αεροδρομίου, μάλιστα οι εταιρίες ασφαλείας που εργάζονται στο Schiphol θα αναγκαστούν λόγο τον δύσκολων συνθηκών να μειώσουν και τους φύλακες, και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Schiphol  να πρέπει μειώσει τον μέγιστο αριθμό επιβατών που αναχωρούν την ημέρα κατά μέσο όρο κατά 18% (9250). Αυτή η πρόσθετη μείωση θα είναι τουλάχιστον έως τις 31 Οκτωβρίου.

To Schiphol αναμένει να εφαρμόσει περιορισμούς στον ημερήσιο αριθμό επιβατών τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

“Αυτή η απόφαση πρώτα και κύρια είναι κακά νέα για τους επιβάτες και τις αεροπορικές εταιρείες”, λέει  ο COO Hanne Buis του Royal Schiphol Group. “Το γνωρίζω πολύ καλά. Ωστόσο, η απόφαση που ελήφθη είναι απαραίτητη με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων. Όλοι όσοι εργάζονται στο Schiphol κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να διασφαλίσουν ότι κάθε ταξίδι επιβατών είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστο.”

Το Schiphol καλεί τις εταιρείες ασφαλείας να προσφέρουν ολοκληρωμένα προγράμματα για τους φρουρούς ασφαλείας. Όπως τονίζει ο κ. Buis “Είναι σαφές ότι χρειάζονται διαρθρωτικές βελτιώσεις σύμφωνα με την Κοινωνική Συμφωνία, και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως.”

Μέχρι τώρα, το πολύ 67.500 ταξιδιώτες που αναχωρούσαν την ημέρα έκαναν αίτηση για τον Σεπτέμβριο και 69.500 για τον Οκτώβριο. Το νέο μέγιστο θα είναι 54.500 ανά ημέρα τον Σεπτέμβριο και 57.000 ανά ημέρα τον Οκτώβριο. Ο στόχος του καθορισμού ενός μέγιστου αριθμού είναι η διασφάλιση της ασφάλειας των ταξιδιωτών και των εργαζομένων και η δημιουργία μιας αξιόπιστης διαδικασίας στο αεροδρόμιο. Με βάση τη χωρητικότητα που διατίθεται από το Schiphol, ο ανεξάρτητος συντονιστής χρονοθυρίδων (ACNL) θα διαβουλεύεται με όλες τις αεροπορικές εταιρείες για να επιτύχει την απαραίτητη μείωση της χωρητικότητας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024