Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΆρση της αμερικανικής απαγόρευσης πτήσεων προς το Ισραήλ
Αερομεταφορές

Άρση της αμερικανικής απαγόρευσης πτήσεων προς το Ισραήλ

Η απόφαση της απαγόρευσης των πτήσεων της FAA είχε προκαλέσει την αντίδραση του Ισραήλ, που ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν στο μέτρο αυτό.

Η FAA ανακοίνωσε την άρση της απαγόρευσης πτήσεων της πολιτικής αεροπορίας προς το διεθνές αεροδρόμιο Ben Gourion του Ισραήλ, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Η άρση τέθηκε σε ισχύ λίγο πριν τις 6 το πρωί σήμερα. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: “Προτού ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση, η FAA συνεργάστηκε με την αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να εκτιμήσει τους κινδύνους και να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα και τα μέτρα που έλαβε η ισραηλινή κυβέρνηση για να αποτρέψει τον κίνδυνο στις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας. Η Υπηρεσία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τη ρευστή κατάσταση γύρω από το αεροδρόμιο Ben Gourion και θα λάβει το οποιοδήποτε επιπλέον μέτρο χρειαστεί”.

Υπενθυμίζεται ότι η FAA εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία απαγόρευε τις πτήσεις προς το Ben Gourion, όταν ρουκέτα από τη Χαμάς βρέθηκε περίπου ένα μίλι από το αεροδρόμιο. Η απόφαση αυτή της FAA είχε προκαλέσει την αντίδραση του Ισραήλ, που ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν στο μέτρο αυτό και να μην “επιβραβεύσουν την τρομοκρατία”.

Αναστολή πτήσεων από και προς το Ισραήλ αποφάσισαν χθες και άλλες αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Lufthansa και οι θυγατρικές της Germanwings, Austrian Airlines, Swiss και Brussels Airlines, καθώς και η Turkish Airlines και οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Σήμερα, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία EasyJet ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται από και προς το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ οι πτήσεις της από τα αεροδρόμια του Λονδίνου Luton και Gatwick, το αεροδρόμιο του Βερολίνου Schoenefeld, της Γενεύης, του Μιλάνου Malpensa, του Μάντσεστερ και της Βασιλείας.

Επισημαίνεται ότι το σύνολο των ισραηλινών αεροπορικών εταιρειών (El Al, Arkira και Israir) πετούν κανονικά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024